În primul weekend al lunii august, caravana piloților de ”coastă” va poposi la Mediaș, în inima Transilvaniei, pentru a ”urca” dealul Hula Baznei, pentru cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD) și pentru etapele nouă și zece ale Campionatului Național de Viteză în Coastă Dvizia 2 Dunlop (CNVC2D) 2019.

Cupa Mediașului TOTAL reînvie o competiție tradițională care se desfășoară pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă al României din anii `60. Legendarul campion român, venerabilul Marin Dumitrescu a câștigat câteva sezoane Cupa Hula Baznei, o cursă despre care păstrează și azi aminitiri frumoase:”Ma bucur și totodată vă felicit pe toți cei care ați readus campionatul de coastă pe dealul Hula Baznei. Întotdeauna m-am simțit foarte bine la Mediaș. În 1968 am câștigat cursa de acolo, chiar în anul când am ieșit campion național la viteză în coastă participând la cursă având fracturate două degete de la o mână. Sper din toată inima ca nepotul meu, Silviu Dumitrescu, să obțină un rezultat bun la Mediaș. Urez succes tuturor! Sa aveți un eveniment frumos.”

 Pentru continuarea tradiției, nepotul lui `nea Marin, Silviu Dumitrescu, va lua startul după mai bine de 45 de ani,pe același traseu unde bunicul făcea performanțele anilor `60.

Pregătirile pentru evenimentul automobilistic de la Mediaș sunt în toi, Comitetul de organizare condus de însuși Primarul urbei transilvene, Domnul Gheorghe Roman, se preocupă zi de zi ca toate capitolele stipulate în caietul de sarcini al Federației Române de Automobilism Sportiv să fie trecute în revistă și rezolvate la timp.

Marin Dumitrescu

La fel se pregătesc și proprietarii de hoteluri și pensiuni pentru a fi gazde primitoare pentru cei 65 – 70 de sportivi și staff-ul care vor sosi în orașul nostru.

În toiul pregătirilor, domnul Primar Gheorghe Roman a declarat: “Suntem bucuroși ca după două etape a divizei secunde, organizate de inimoșii noștri sportivi autohtoni Ovidiu Dulăcioiu și Florin Roșca, am reușit să revenim în campionatul mare. Când zic mare, mă refer atât la sportivii care sunt în CNVCD, cât și la oarșele care găzduiesc asemenea evenimente automobilistice. Aici numesc Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Reșița și Târgu Jiu. Este o mândrie pentru noi, medieșenii, să facem parte din această listă de orașe cu tradiție în motorsportul românesc. Mulțumim Comisilor din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv pentru consilere și sprijin pentru îndeplinirea acestui demers. De asmenea, mulțumesc partenerilor care au venit alături de noi pentru acest eveniment. Doresc să îi asigur pe sportivii, pe oficialii și pe spectatorii prezenți în orașul nostru în perioada 03 – 04 August, că vor avea parte de toate ingredientele necsare unei competiții sportive de amploare națională. Urez sportivilor să câștige cel mai bun!“.

Cupa Mediașului TOTAL  este organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriatcu Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, în calitate de partener principal.

Parteneri oficiali: SN DECO GROUP și BAT Mediaș.

Cupa Mediașului TOTAL este susținută de Primăria și Consiliul Local Mediaș și este sprijinită de Inspctoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier SibiușiPoliția Municipilui Mediaș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu prin Secția de Jandarmi Mediaș.

Restricționări de trafic

Circulația publică rutieră pe DN 14A, Mediaș – Târnăveni, va fi  restricționat după următorul program:

  • Sâmbătă, 03 August 2019, în intervalul orar 07:30 – 13:00 / 14:00 – 20:00;
  • Duminică, 04 August 2019, în intervalul orar 07:30 – 13:00 / 14:00 –19:00.

Comments

comments

Location: Medias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!