33 de luni de cetățenie activă și dezvoltare sustenabilă în localitățile din Podișul Mediașului

33 de luni de cetățenie activă și dezvoltare sustenabilă în localitățile din Podișul Mediașului

Din drag pentru oameni și din dorința de a dezvolta durabil și echilibrat comunități populate de familii vulnerabile, de-a lungul celor 33 de luni de activitate, prin proiectul “Cetățeni activi în Podișul Mediașului, au fost organizate activități menite să consolideze și să susțină societatea civilă, să atenueze decalajele între romi și ceilalți membri ai societății și să ajute femeile să dobândească un statut mai apropiat de cel al soților lor.

Rezultatele în urma implicării nu au întârziat să apară. Acțiunile de ecologizare, au adus și vor aduce numeroase beneficii pentru mediu dar mai ales pentru sănătatea locuitorilor.

În cele 33 de luni de activitate s-au distribuit mii de pui de rasă mixtă, zeci de incubatoare, sute de kilograme de furaje premium și au fost organizate sesiuni de instruire în avicultură prin care s-au prezentat cele mai optime modalități de creștere și îngrijire a puilor.

Scopul acestor acțiuni este simplu: dinamizarea și creșterea bunăstării comunităților. Producția locală de carne și ouă sprijină economia locală prin generarea de venituri suplimentare pentru gospodăriile din comunitate. Activitatea lucrativă de creștere a păsărilor de curte promovată intens  în cadrul proiectului reduce dependența comunităților de importurile costisitoare, contribuind astfel la economii mai mari. Un alt punct important în această situație este reprezentat de lanțurile alimentare scurte. Este o mare diferență de gust, prospețime și valoare nutrițională între un produs care a călătorit sute de kilometri și unul care a fost transportat mult mai puțin și ajunge de la producător direct la consumator.

O altă acțiune transformatoare a proiectului pune accentul pe consultanță și instruire oferită femeilor. Ultima întâlnire a avut loc în data de 28 septembrie în localitatea Brateiu. Cu ocazia acestor întâlniri, sunt cunoscute nevoile femeilor și provocările pe care le întâlnesc în viața de familie. Se poartă discuții despre egalitatea de gen, despre găsirea unui echilibru între bărbați și femei, se identifică soluții și măsuri de echilibrare a statutului lor în societate dar și în familie.

Ghidați de sloganul: “Lucrăm împreună pentru o Europa verde, competitivă și incluzivă”, până la finalul anului 2023 proiectul va continua să consolideze societatea civilă, să crească capacitatea grupurilor vulnerabile dar și să reducă disparitățile economice și sociale.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații legate de derularea proiectului, vă invităm să accesați pagina www.cetateniactivi.ro.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați http://www.eeagrants.ro.

Persoană de contact: Rus Alina Nicoleta, Manager Proiect

E-mail: alina@openfields.ro

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!