Începe campania de vaccinare a vulpilor contra rabiei

Începe campania de vaccinare a vulpilor contra rabiei
În lunile aprilie – iunie 2016 se desfășoară Campania de vaccinare a vulpilor contra rabiei. Rabia este o boală incurabilă, rezervorul principal de virus este reprezentat de vulpi. Metoda cea mai eficientă  de profilaxie în această boală este vaccinarea vulpilor contra rabiei.
Momelile vor fi distribuite în zonele limitrofe localităților – momelile vaccinale vor fi distribuite manual de către gestionarii fondurilor de vânătoare împreună cu medici veterinari din cadrul DSVSAJ. În zonele din afara localităților – momelile vaccinale vor fi distribuite din avion de la mică altitudine.
 Toți câni vor fi legați, sau ținuți închiși , timp de 14 zile de la anunțul declanșării campaniei de vaccinare, plimbarea în spații publice este permisă numai în lesă și cu botniță.
Persoanele care găsesc animale moarte pe teritoriile supuse vaccinării,  sunt obligate să lase neatinse și SĂ ANUNȚE IMEDIAT cel mai apropiat medic veterinar, administrația publică locală sau unitate vânătoare, în scopul prelevării cadavrelor.5._pliant_RABIE_1
Momeala sau vaccinul nu sunt periculoase pentru oameni, însă trebuie evitat contactul cu vaccinul. Dacă se întâmplă accidental să aveți contact cu vaccinul, spălați zona care a venit în contact cu apă și săpun, clătiți cu apă din abundență. Momeala nu este periculoasă dacă un copil o mănâncă DAR, în cazul în care un copil a mușcat dintr-o momeală, contactați, pentru evitarea orcărui pericol, medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică teritorială.7._vulpea_muscand_caine

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!