Descoperă cultura gastronomică din sudul Transilvaniei / Evenimente august 2016

Descoperă cultura gastronomică din sudul Transilvaniei / Evenimente august 2016

Dragi oaspeți,
Ne așteaptă o lună de vară frumoasă și plină de evenimente în satele Transilvaniei. Suntem foarte bucuroși să descoperim împreună cultura gastronomică din această regiune. În august avem pregătite cinci evenimente:

Flavours and Sounds of Translylvania / 6. august
Hanklich și prăjituri săsești – Cisnădioara, în livada din str. Cistercienilor 46

program: ziua începe cu cafea, hanklich și alte prăjituri la ora 15:00. În jurul orei 16:00 avem planificat o vizită în sat, la cetate și biserica evanghelică urmând ca după ca. 2 ore să ne reîntoarcem în livadă unde ne așteaptă câteva specialități cu ciuperci proaspăt culese.

Flavours and Sounds of Translylvania / 13. august
Ziua Zmeurei – Sărata, la Bioferma Albăstrea – dna. Agnes Jansen

– program: vă așteptăm începând cu ora 15:00 când se vor servi deserturile. După circa o oră gazda vă va prezenta grădina iar apoi sunteți invitați la o plimbare prin sat urmând ca la întoarcere să gustăm și specialitățile sărate.

Flavours and Sounds of Translylvania / 20. august 
Barbecue de vită – Ilimbav, la ferma bio Eugen & Daniela

– program: la ora 11:00 deschidem bufetul cu produse tradiționale. Până la ora 14:00 când pornim grătarul se va vizita ferma și vom avea o plimbare cu căruța prin sat.

Transilvanian Brunch / 27. august
Rețete vechi ale vecinătăților
 – Cincu, curtea familiei Lotrean

– program: la ora 11:00 deschidem bufetul și prezentăm gazdele. De la ora 13:00 suntem invitați să descoperim satul.

Cină în natură / 27. august
New Transylvanian Cuisine
 – Cincșor, Casa de oaspeți

– program: detalii despre cina în natură (meniu, wine pairing, ore de începere) găsiți direct pe pagina gazdelor: http://transilvania-cincsor.ro/uploads/files/246912c9053fe0e2196a0534f2a7856aec136cfe.pdf 

Toate evenimentele au loc în ziua de SÂMBĂTĂ iar pe lângă oferta culinară avem și un moment cultural sau de descoperire a zonei. Nu am uitat nici de copii, având și pentru ei un mic program.

Înscriere: 
Participarea la evenimentele gastronomice se face în baza unei rezervări confirmate, trebuie să știm câtă mâncare să pregătim cu comunitatea locală 😉 Ne bucurăm de rezervarea voastră!
Vă rugăm să vă înscrieți din timp (cu minim 3 zile înainte de eveniment) la adresa asociatie@mytransylvania.ro sau telefonic la 0745-BRUNCH (0745-278.624) între orele 09:00 – 18:00. Tot la acest număr puteți primi și informații legate de program. Avem nevoie doar de numele dvs., numărul de persoane și o adresă de e-mail.
Menționăm faptul că locurile sunt limitate în funcție de locație iar lista de participanți va fi închisă când numărul maxim de participanți este atins.

Costuri: 
Evenimentele noastre nu au un scop patrimonial, ci încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale din sudul Transilvaniei prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, închiriere mese, bănci, veselă, programe culturale, plata muncii localnicilor) este necesară achitarea unei taxe de 75 de lei/persoană sub forma unei donații. Această sumă este valabilă pentru adulți, copiii sub 14 ani participă gratuit. Evenimentele noastre sunt cofinanțate de Consiliul Județean Sibiu.
La “Cină în natură” gazdele oferă fie doar evenimentul, fie și cazarea iar prețul serviciilor este menționat în ofertele respective.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!