Scriitorul și jurnalistul Ion Mihai Ionescu lansează la Galeria de artă Cirus două noi volume

Scriitorul și jurnalistul Ion Mihai Ionescu lansează la Galeria de artă Cirus două noi volume

Joi 15 decembrie 2016, ora 18.00 la Galeria de artă “Cirus” (Str. Petofi Sandor nr. 9) va avea loc dubla lansare de carte a ziaristului Jimmy Ionescu. Prezintă: Cornel Fugaciu – jurnalist, Carmen Matei – profesor, Gheorghe Manolache – prof. univ. dr. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Participă: Flaviu Lupu – artist vizual și Sorin Pănăzan – grafician. Amfitrion: Vasile Popescu, artist plastic.

Noile volume “Placebo” și „Țara lui Murphy” publicate la Editura Sf. Ierarh Nicolae din Brăila, cuprind 103 poeme în proză fiind ilustrate de artiștii vizuali Flaviu Lupu și Sorin Pănăzan. Cele două apariții continuă ciclul început de autor cu „Negru de fum” (2012), „Game over” și „Grup social” (2014) înscriindu-se ca trend literar așa cum nota prof. univ. dr. Gheorghe Manolache “după «fracturism» (inaugurat de Marius Ianuș și Dumitru Crudu ca reacție împotriva optzeciștilor, textualiștilor, lunediștilor și a noii lor prize la real, texistența), «deprimism» (orchestrat de Gelu Vișan pentru care poezia rămâne o formă particulară de «defulare» a unei «trăiri la nivel personal»), «utilitarism» și recentul «gamerism» (experimentat de Ion Mihai Ionescu). Cu toate, manifeste angajate în cultivarea simplității din raza stilistică a beat-ului și în concedierile masive (expulzările) evaziunilor tardo-, neo– și post moderniste. Pe scurt, suntem în plină zodie de expansiune a «secundarului literar» și a heteronomiei literaturii”.

Jimmy Ionescu este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, redactor la Nova TV și este autorul a șapte cărți, fiind prezent în antologia “Amprente literare”, Vol. IX, Editura PIM. Iași, (2013).

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!