Ziua Internationala a Muntelui la #Medias

In 2003 Adunarea Generala a ONU a proclamat data de 11 Decembrie ca Ziua Internationala a Muntelui. Cu aceasta ocazie la nivel global se organizeaza diferite manifestari pentru a aduce in atentia publicului rolul extrem de important pe care muntii il au in viata oamenilor, dar si problemele de natura ecologica din aceste zone. Fie ca vorbim de poluare, defrisari sau de problemele locuitorilor din aceste zone, Ziua Internationala a Muntelui ne reaminteste ca trebuie sa actionam concertat pentru protectia acestor zone si dezvoltarea lor durabila.
Cu acest prilej, Asociatia de Turism si Ecologie Dianthus, cu sprijinul Romgaz S.A.,organizeaza doua concursuri creative.
Concurs de creatie – desene si esee cu tema “Noi si muntele

Pentru ca viitorul porneste de la cei mici, Asociatia Dianthus, cu sprijinul Romgaz S.A. si Muzeul Gazelor Naturale provoaca elevii scolilor generale din Medias si imprejurimi la un concurs de creatie (desene clasele 1-4, desene si esee clasele 5-8) cu tema “Noi si muntele”, conform urmatorului calendar:

– 29 Noiembrie – 7 Decembrie – primirea creatiilor – desene/eseuri – participarea se face individual, pe fiecare lucrare fiind trecute numele elevului si numele profesorului coordonator (lucrarile se vor centraliza la fosta Scoala Nr.5 la doamna prof. Sanda Briciu – sandabriciu@gmail.com, 0751089696)

– 11 Decembrie ora 12:00  – premierea lucrarilor la Muzeul Gazelor Naturale – premiile constau in echipamente sportive/jocuri

Concurs foto – “Muntele

Pentru ca vrem sa promovam frumusetile muntilor si sa inspiram oamenii spre a-i vizita si a se bucura de tot ce ofera ei (aer curat, liniste, libertate s.a.m.d.) provocam iubitorii de fotografie si natura la CONCURS. Cei care doresc sa participe la concurs trebuie sa trimita in perioada 29 Noiembrie – 5 Decembrie o fotografie proprie cu tema “Muntele” pe adresa contact@dianthus-medias.ro.  Premiile constau in un voucher cumparaturi la un magazin on-line de echipamente foto in valoare de 500 lei si 4 seturi de materiale personalizate cu fotografia castigatorului ( cana, puzzle, mousepad si magnet). Se pot trimite maxim 2 fotografii la adresa contact@dianthus-medias.ro precizand titlul fotografiei, numele autorului si date de contact.

Fotografia trebuie sa respecte urmatoarele caracteristici si restrictii:

    • Latura mica a fotografiei trebuie sa aiba minim 2000 de pixeli
    • Nu se poate adauga sau scoate nici un element in fotografie, nu se adauga rama, nu se aplica watermark.
    • Se permite lipirea si suprapunerea partiala a mai multor fotografii in cazul fotografiilor panoramice.
    • Formatul fisierului este de preferat sa fie unul cu comprimare fara pierdere de calitate. Vezi mecanismul in regulamentul complet

In perioada 6 -10 Decembrie 2018 fotografiile vor fi publicate intr-un albumul foto pe pagina de Facebook a Asociatiei DIANTHUS si va avea loc votarea acestora (prin contorizarea numarului de  aprecieri / like-uri)

“Pentru noi munte inseamna mult mai mult decat o forma de relief sau o resursa importanta a planetei. Vrem sa promovam frumusetile lui si sa inspiram oamenii sa se apropie mai mult de munte, de natura si prin acestea de ei insisi. Avem in Romania munti spectaculosi si accesibili tuturor, dar pe care trebuie sa-i si protejam si respectam” – Feri Teglas, presedinte Asociatia de Turism si Ecologie DIANTHUS.

Evenimente organizate in cadrul proiectului “Calendarul Verde”, implementat cu sprijinul Romgaz.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!