Reportajele Mediaș Live – Povestea S.C. ECO Drastel SRL – Un altfel de business – Brichete din tescovină

Reportajele Mediaș Live – Povestea S.C. ECO Drastel SRL – Un altfel de business – Brichete din tescovină

Ne bucurăm să vă anunțăm că dăm startul unei serii de reportaje tare interesante. Săptămânal veți avea ocazia să citiți poveștile unor oameni cu adevărat deosebiți.

Astăzi stăm de vorbă cu Laurențiu Amariucăi, un antreprenor ingenios din Târnăveni care produce brichete din tescovină de struguri. Îți este străin acest domeniu? O să ne facă Laurențiu o prezentare mai detaliată în cele ce urmează.

Salutare Laurențiu. Pentru început te rugăm să te prezinți: Cine este Laurențiu Amăriucăi și de ce a început un business în acest domeniu?

Un om simplu și la vorbă și la port, locuiesc în Târnăveni, sunt căsătorit, tatăl a doi copii minunati, iar după orele de program sunt administratorul S.C ECO DRASTEL SRL. Am început acest drum, nou pentru mine, prin accesarea unei finanțări nerambursabile, având sprijinul mai multor specialiști (mentori), care m-au ajutat foarte mult să-mi transform planul de afacere initial, într-un bussines real. Am ales acest domeniu din dragoste și grijă pentru mediu, pentru pădurile și fauna din interiorul ei, din dorința de a-mi aduce propria contribuție la protejarea mediului.

Ești unic producător la nivel național?

Da, din câte am aflat sunt singurul producător de brichete din tescovină de struguri, sper ca în viitorul apropiat să apară și alții ca mine, mai ales cei care se află în imediata apropiere a unor mari ferme viniviticole, pentru a-și asigura accesul cât mai ușor la acest tip de materie primă, necesară pentru a acoperii producția de brichete până la următoarea recoltă.

Care este potențialul unei asemenea afaceri în România?

Potențialul acestei afaceri este uriaș, în România și nu numai, plecând de la ideea că orice tip de biomasă se poate transforma într-un biocombustibil solid sub forma brichetelor de foc sau peleți înlocuind în centrală, sobă, șemineu lemnul care are o importanță mult mai mare pe zi ce trece, în calitatea vieții noastre. Vedem cu toții efectele poluării, schimbările climatice prezente peste tot în lume, încălzirea globala, urși în centrul orașelor, pădurari uciși și așa mai departe.

Dar despre eficiență ce ne poți spune?

Eficiența acestui produs este una spectaculoasă, la nivel național doar brichetele din tulpini de floarea soarelui se apropie de tescovina de struguri. Analizele de laborator obținute certifică acest lucru.

Cât de bine răspunde românul de rând la această alternativă relativ nouă?

Aici este foarte mult de lucrat. Piața brichetelor de foc în România este într-o continuă creștere și cu siguranță va exploda, atunci când nu mai poate tăia oricine pădurea, oricând și oricum. Încă se folosește expresia”lemnu-i lemn”, încă se cumpără lemn furat, încă legile, cu toate că exista, se aplică în așa fel încât Comisia Europeană a somat România cu o acțiune de infrigement împotrivă, din cauza defrișărilor ilegale, pe care tot noi (romanii) le facem cu bună știință.

Spune-ne 3 elemente esențiale pe care ai vrea să le știe oricine despre bricheții de foc din tescovină de struguri

Un element important ar fi acela, că, prin brichetarea tescovinei nu se taie nici un copac, se rezolvă o problema de poluare a mediului, nu este nevoie de nici un liant chimic, fiind ecologice 100%.

De ce să alegem această opțiune și nu una ”clasică”?

Răspunsul la această întrebare se află în răspunsul fiecărei întrebări de mai sus. Din cele mai vechi timpuri ale omenirii, lemnul a fost principalul combustibil, înainte cu mult ca acesta sa fie tăiat pentru toate întrebuințarile din ziua de azi, în exces și de multe ori în dispreț pentru ziua de mâine. Clasic înseamnă poluare, o calitate a vieții tot mai mica, un viitor tot mai sumbru.

Suntem obligați, noi oamenii, să facem fiecare, tot ce ne stă în putință pentru mediu, pentru noi, pentru copiii noștri. Schimbarea mentalității oamenilor, ar putea transforma folosirea brichetelor și a peletilor într-o variantă clasică de încălzire.

Informatii suplimentare si comenzi: 0756385760

Galerie Foto

 

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!