Bucate din Proximitate – Conceptul care pune pe primul loc producătorul local

Bucate din Proximitate – Conceptul care pune pe primul loc producătorul local

Seria de reportaje continuă. Vorbim astăzi pe Mediaș Live cu Anamaria Teglaș. Anamaria o să se prezinte în cele ce urmează. O să fie interesant să aflați detalii legate de Bucate din Proximitate, proiectul în cadrul căruia producătorii locali sunt cu adevărat apreciați, iar cumpărătorii primesc produse locale sănătoase și gustoase.

Pentru început te rugăm să te prezinți. Cine ești? Ce pasiuni ai? Ce îți place să faci în timpul liber?

Sunt Anamaria Teglas, iubitoare de natură și animale. Îmi place foarte mult să ajut lumea să aibă un stil de viață sănătos, să se bucure mai mult de ceea ce au și să ajungă mai repede la ceea ce își doresc.

De ce Bucate din Proximitate? Cum te-ai gândit la acest concept? 

Pentru că se aliniază cu principiile mele, pentru că e despre oameni cu suflet și pentru că e în avantajul tuturor. Nu eu sunt cea care a gândit acest întreg concept, eu doar îl pun în practică. Fundația Adept Transilvania a depus acest proiect spre finanțare la Grupul de Actiune Locala Podisul Mediasului deoarece au crezut în el.

E dificil să lucrezi cu producători locali?

Ca în orice proiect sunt și momente mai grele, însă cu bunavoință trecem peste ele. Oricâte greutăți am întâmpinat, am reușit să trecem peste ele pentru că producatorii sunt oameni deosebiți, cu sufletul curat, cu o bunătate infinită așa cum numai la țară întâlnești. Îmi e drag de ei, îi respect și îi iubesc, iar aceste sentimente nu îmi permit să mă las doborâtă de greutățile care apar.

De ce să aleg Bucate din Proximitate și nu vreun supermarket? 

În primul rând pentru sănătatea noastră care e mai importantă decât orice.

Calitatea produselor nu se compară cu ceea ce se găsește la supermarket. Laptele e lapte, pâinea e pâine, carnea e carne, toate produsele sunt cât se poate de naturale și de proaspete.

Laptele se mulge în dimineața livrării, pâinea și lichiele se fac tot atunci, produsele din carne se fac în fiecare sâmbătă pentru livrarea de marți, totul e maxim de proaspăt.

Pe lângă asta, nici nu pierzi vremea stând la coadă la supermarket, câștigi timp și sănătate.

Cum reacționează oamenii din zonă la produsele oferite de voi? 

Oamenii sunt destul de deschiși, adevărul e că nici nu ar avea motive să nu fie la calitatea și avantajele oferite.

Pe timp de iarnă a fost mai greu deoarece am avut mai puține produse, însă începem să avem tot mai multe produse și tot mai multe comenzi.

Am avut cereri chiar și la depărtare, fiind sezonul rece am făcut pachete și am trimis produsele cu curierul și în Craiova sau la Baia Sprie, insă în sezonul cald ne limităm la zona noastra și anume 60 km distanță față de Mediaș.

Care este scopul principal din spatele acestui business? 

In primul rând nu este un business sau cel mult putem considera ca va fi un business social. Scopul nu este obținerea de profit ci consolidarea unei cooperative care să contribuie la facilitarea cooperării între producatorii locali pentru comercializarea produselor locale prin lanțuri alimentare scurte. Scopul principal este acela de a-i ajuta pe cei din jur. Prin acest sistem, producătorii au clienți în mod constant și pot face produsele pe care știu să le facă atât de bine, iar clienții mănâncă produse proaspete și sănătoase. Practic toți au de câștigat din acest proces. De ce să mâncăm chimicale și să îmbogățim niște companii străine, când putem mânca produse autentice, naturale și sănătoase și să îi ajutăm pe țăranii aceștia minunați să ducă tradițiile mai departe și să își câștige existența?

Acesta a fost și reportajul din această săptămână, dar vă dăm întâlnire săptămâna viitoare cu un nou material. Între timp aruncați o privire pe www.bucatedinproximitate.ro pentru a vedea ce produse 100% naturale vă doriți în cămara dumneavoastră și nu uitați că despre proiectul coordonat de Anamria găsiți informații și pe Facebook sau la telefon – 0742 387 976

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu