Interviu cu Peter Herman – Pasiunea pentru atletism devenită un stil de viață

Interviu cu Peter Herman – Pasiunea pentru atletism devenită un stil de viață

Continuăm seria de interviuri de pe Mediaș Live, iar astăzi vă propunem să vă relaxați citind un interviu tare interesant cu atletul medieșean Peter Herman.

Peter reprezintă în acest moment Clubul Sportiv Gloria Buzău, iar mai multe detalii despre obiectivele sale vei afla din rândurile următoare. 🙂

Te rugăm să te prezinți. Cine este Peter Herman? Ce pasiuni și obiective ai?

De obicei nu mă autocaracterizez. Îi las pe oameni să-și creeze o imagine după ce mă cunosc pentru că dacă încep să mă prezint, le creionez din start altora o imagine despre mine și nu vreau asta.

Cea mai mare pasiune a mea este alergarea. Iubesc să fac asta. Îmi place să ies și să mă pierd în gândurile mele, să mă simt bine și să mă bucur de fiecare moment.

De asemenea îmi place foarte mult și să ascult muzică sau să mă plimb prin natură. Un obiectiv pe termen scurt este să termin facultatea. Îmi place să-mi setez obiective, mă motivează și mă ajută să muncesc mai mult.

Ai un model în atletism? Dacă da, cine este acela și de ce l-ai ales?

Sunt câteva persoane care mă inspiră, Eliud Kipchoge și Ionuț Zincă se numără printre aceste persoane. De la Ionuț am avut și încă am foarte multe de învățat, ne-a demonstrat tuturor că se poate!

Ce planuri ai după terminarea facultății?

După ce termin facultatea nu știu cu exactitate unde vreau să rămân sau să merg. Pentru mine cel mai important lucru este să fiu sănătos și fericit.

Ce știu exact este că o să fac ce îmi place și ce îmi aduce fericire!

Spune-ne care a fost cea mai interesantă experiență de când te-ai apucat de atletism

Am avut parte de multe experiențe frumoase. De-a lungul anilor am avut șansa să vizitez mai multe țări și să reprezint România în diferite competiții.

Una dintre cele mai frumoase experiențe, care are un loc special în sufletul meu a fost Kenya. Kenya era o dorință din copilărie, de când am început să mă uit la televizor și să înțeleg ceva din concursuri.

Am avut ocazia să cunosc alergători de top, să stau la masă cu ei și să le pun diferite întrebări, un lucru de care probabil nu m-aș fi bucurat niciodată dacă nu aș fi ajuns acolo. A fost o experiență frumoasă pe care aș vrea să o retrăiesc.

Cum e să practici un sport individual în România? Ai parte de susținere?

Să practici un sport individual are și părți pozitive și negative, depinde de personalitatea fiecăruia. Și în atletism există grup, dar nu peste tot.

De multe ori se întâmplă să-ți fie greu să ieși la antrenament pentru că ești singur și fără chef, dar ”pofta vine mâncând”. Susținere există. Nu ca și în alte sporturi, dar măcar există.

Eu sincer am avut mare noroc în primul rând cu familia mea, tot timpul am fost suținut de ai mei și le mulțumesc pentru asta de fiecare dată când am ocazia. În al doilea rând am avut noroc și cu oamenii de lângă mine care au fost acolo și la bine și la greu, iar acest lucru joacă un rol foarte important nu doar în cariera mea sportivă.

Dacă ar trebuii să convingi pe cineva să se apuce serios de atletism ce i-ai spune?

Să se gândească bine. 🙂 *glumesc*.

Să se bucure de fiecare pas făcut, să nu se dea niciodată bătut și să continue să pună un picior în fața celuilalt cât de repede poate.

Tate, care este și antrenor are o vorbă ”Atletismul este sportul răbdării”, iar fiecare înțelege ce vrea din asta, dar sper că într-un mod pozitiv.

Acesta a fost interviul cu Peter Herman. Dezbatem pe larg subiectul pe pagina noastră de Facebook – @MediasLive.

Dai de Peter atât pe Instagram – @ptr.hrm cât și pe Facebook – Peter Herman. 🙂

Revenim curând cu un nou interviu interesant pe Mediaș Live!

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!