Logiscool – Dovada că se poate învăța IT și la #Mediaș – Interviu cu Ina Lupu

Logiscool – Dovada că se poate învăța IT și la #Mediaș – Interviu cu Ina Lupu

Scoatem în față un nou proiect antreprenorial tare interesant desfășurat la #Mediaș. Logiscool – O școală de programare și robotică prezentă de curând și în orașul nostru.

Vom afla mai multe despre ce înseamnă Logiscool Mediaș chiar de la Ina Lupu, cea care a pus pe picioare întreg proiectul pe plan local.

Ce reprezintă mai exact proiectul Logiscool Mediaș?

Logiscool este rețeaua internațională de școli de programare și robotică, prezentă în peste 100 de locații din întreaga lume. Împreună cu soțul meu am decis să deschidem această școală și în Mediaș pentru că înțelegem că în zona aceasta este viitorul, pentru că ne-am dorit pentru copiii noștri să-și dezvolte competențele digitale și pentru că Logiscool înseamnă învățare prin joacă, dar și gândire logică, practicarea răbdării, creativitate, găsirea de soluții noi prin transformarea greșelilor în ocazii de învățare, ceea ce duce la creșterea încrederii în propriile puteri, gestionarea timpului și a sarcinilor și socializare (chiar dacă fiecare lucrează la propriul laptop – pus la dispoziție de noi, se leagă prietenii frumoase bazate pe interese comune).

În Mediaș probabil majoritatea te cunosc pentru aportul adus în zona de parenting. De unde asocierea cu un asemenea proiect în zona IT?

Am rămas cumva în zona de parenting 😊 Soțul meu este consultant IT și atunci proiectul Logiscool a venit ca o mănușă să îmbinăm ce știm mai bine fiecare: eu mă ocup de partea de organizare, comunicare, relația cu părinții și copiii, iar el se ocupă de partea tehnică, de relația cu trainerii, de multe lucruri care nu se văd, dar fără de care nu se poate (cam ca la programare 😊).

Eu continui să rămân și cu proiectele mele, cu sprijinul pentru viitorii și proaspeții părinți, cu grupurile și întâlnirile cu mămici, doar că mă voi ocupa și de Logiscool.

De ce e important să înveți programare încă de la vârste fragede?

Cred că abilitățile dezvoltate prin învățarea programării de la vârste mici, sub formă de joacă, sunt esențiale pentru viitor. Nu știm ce ne rezervă anii următori, dar e clar că cei care se vor putea adapta din mers la orice va să vină, vor fi marii câștigători. Nu e nevoie ca cei care urmează aceste cursuri să devină programatori. Dar, cu siguranță, orice ar face îi va ajuta: gândirea logică, capacitatea de a analiza, răbdarea de a lucra pentru a obține rezultate, creativitatea în găsirea de soluții noi, privirea greșelii ca oportunitate de învățare, gestionarea corectă a resurselor și timpului, capacitatea de a colabora pentru a obține rezultate.

Dacă pe lângă aceste abilități, pe care eu le consider, esențiale, mai știi și să programezi sau să construiești roboți sau să faci grafică cred că viitorul sună mult mai bine 😊

Ce presupune înscrierea la Logiscool? ( Costuri și ce primește copilul dacă vine la voi )

În luna septembrie vom avea lecții demonstrative gratuite, în care copiii pot vedea exact ce presupune o ședință de programare prin joc, iar părinții lor vor primi informații despre ce presupune activitatea Logiscool. Apoi, din octombrie vom începe efectiv cursurile de programare.

Durata unui modul de curs este de un semestru și, în mare coincide cu semestrele școlare (primul e puțin mai lung la noi, pentru a avea un număr egal de săptămâni).

Plata se efectuează lunar, iar investiția este de 290 lei / lună.

Copiii primesc: o lecție distractivă de 90 de minute săptămânal, acces la laptop individual (pentru cursurile desfășurate la sediu), un mediu plăcut și distractiv, îndrumare din partea unor traineri tineri, pasionați de programare și robotică, grupe de 8-10 copii astfel încât trainerii să se poată concentra pe nevoile fiecărui cursant, colegi faini cu aceleași preocupări.

Pe lângă cursurile semestriale vom avea și tabere urbane pe diferite teme, pe perioada vacanțelor școlare.

Toate înscrierile se fac online, pe site-ul nostru: https://www.logiscool.com/ro/school/medias

Strada Unirii nr. 15 Mediaș

În timp ar putea Mediașul să devină o pepinieră de mare calitate pentru zona de IT din țară și străinătate?

Potențial are, desigur. Dar ce vreau să subliniez este că aceste cursuri nu sunt doar pentru cei care știu de când sunt mici că vor să activeze în acest domeniu. Dezvoltarea abilităților de care am amintit și anterior sunt extrem de utile indiferent ce domeniu ar alege ulterior. Să înțelegi logica din spate și, eventual, să știi ce să îi ceri unui specialist mi se par importante.

De ce Logiscool și nu o altă școală de programare și robotică?

Ne-a plăcut mult conceptul, ideea de a învăța prin joacă, de a transforma greșelile în oportunități de învățare, sufletul și implicarea oamenilor din spate, onestitatea, know-how-ul pe care ni l-au pus la dispoziție cei din rețeaua internațională, dar și națională. Iar expansiunea rețelei din ultimii ani ne-a convins că este o oportunitate foarte bună pentru noi, în timp ce este și în concordanță cu valorile noastre.

În câțiva ani vom vedea programarea la fel de importantă precum limba engleză?

Mi-e greu să fac previziuni, dar la cum s-au derulat evenimentele în ultimul an, cred că mai repede decât ne-am fi imaginat în urmă cu 2 ani. Nu o să devenim toți programatori, dar deja este o cerere tot mai mare, iar abilitățile celor mai buni sunt apreciate considerabil, inclusiv monetar 😊

Ce mesaj ai pentru tinerii din Mediaș care vor să facă o adevărată carieră în programare, dar nu știu de unde să înceapă?

Vă așteptăm la Logiscool Mediaș la lecțiile demonstrative gratuite și la cursurile, taberele urbane și atelierele noastre pentru a gusta din ce înseamnă cu adevărat programarea distractivă și a intra în contact cu alți pasionați ca și voi! Învățați să vă creați propriile jocuri! Acum sunteți mai aproape ca oricând de visul vostru!


Acesta a fost interviul special din această săptămână. Am aflat detali importante despre cum pot cei mici să-și îmbunătățească abilitățile în IT și robotică. Revenim curând cu un nou interviu tare interesant așadar rămâi cu ochii pe site – www.mediaslive.ro și pe Facebook – @MediașLive.

Le dorim mult succes prietenilor de la Logiscool Mediaș pe care îi poți contacta astfel:

Website – www.logiscool.com/ro/school/medias
Facebook – @LogiscoolMediaș
Mail – hello.medias@logiscool.com

 

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Comments (1)

  1. Pingback: Lectii demo de programare pentru copii la logiscool Medias - Feri Teglas Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!