Interviu cu Ovidiu Ioan Gligorescu – Ovimob – mobila premium la comanda

Interviu cu Ovidiu Ioan Gligorescu – Ovimob – mobila premium la comanda

Revenim cu un nou reportaj despre o poveste de succes din Mediaș, o dovadă că prin seriozitate, implicare și muncă se poate să reușești indiferent de mărimea orașului sau de circumstanțele pieței. De aceasta dată stăm de vorbă cu Ovidiu Ioan Gligorescu, antreprenorul din spatele Ovimob – mobila premium la comanda

Cine este omul din spatele conceptului OviMob și de ce ai ales acest tip de afacere?

Sunt din Medias, am 42 de ani, am terminat liceul Școala Naționala de Gaz și am activat apoi în diverse industrii. Pe partea antreprenorială totul a pornit ca o joacă, în urma participării la un curs de manager de proiect. Apoi a venit oportunitatea finanțării printr-un proiect de tip START-UP Plus iar ideea de producție mobilier a fost prima care mi-a venit în minte, probabil și influențat de faptul ca am în familie un cumnat – Romică Tălpan, priceput în domeniu, care este alături de mine.

Ești antreprenor dar lucrezi și în vânzări pentru o companie privata – Aprov. Cum împaci cele două laturi ale carierei profesionale?

Cu 12 ore de muncă pe zi și cu foarte puțin timp liber. N-aș recomanda pe termen lung o astfel de abordare, cred că e nevoie de focus la un moment dat. Însă cred că e modalitatea cea mai sigură de a testa și de a vedea ceea ce se potrivește și dacă afacerea e viabilă.

Cât de greu a fost să pui pe picioare un astfel de business?

A fost destul de greu la început, în special toată partea birocratică și ce ține de proceduri, documente etc. Apoi a fost provocarea intrării pe piață fiind un domeniu nou în care n-am mai activat, o piață nouă, clienți cu așteptări și abordări diferite.

Există cerere pentru mobilă premium la comandă în Mediaș și împrejurimi?

Da, noi in ultimii 2 ani de zile ne-am axat pe mobila premium. Am avut comenzi în Sibiu, Alba, Cluj, Medias, Agnita, Dumbraveni chiar și Constanta.  Oamenii pun tot mai mult preț pe calitate și durabilitate.

Cum ai gestionat afacerea pentru a diminua efectele pandemiei?

Din fericire domeniul acesta nu a fost foarte afectat din punct de vedere al comenzilor. S-a simțit cam în primele 2 luni ale pandemiei dar apoi lucrurile au mers ok. Ceea ce ne-a afectat a fost lipsa materiei prime și creșterea prețurilor la acestea. Efectele pandemiei le resimțim în scumpirea materialelor și nu în cerere unde, dimpotrivă, oamenii, petrecând mai mult timp acasă în telemunca și școala on-line, au început să investească.

Cât de importantă e partea de promovare online pentru afacerea ta? Din câte putem vedea OviMob are o imagine bine pusă la punct în online.

Este extrem de importantă. Pot estima că între 30-50% din comenzile din anul acesta au venit din on-line. E important să fi activ iar pe noi ne-a avantajat faptul ca am lucrat cu o agenție, astfel că am fost consecvenți și prezenți tot timpul. Noi ne-am putut ocupa de producție și agenția de comunicare.  În special comenzile din afara orașului Mediaș au venit din on-line, avem multe solicitari pe Facebook Messenger, Whatsapp etc.

Care sunt tendințele în domeniu raportat la zona noastră? Ce se cere de cele mai multe ori?

După cum spuneam se pune preț pe calitate și durabilitate, oamenii investesc tot mai mult și nu fac rabat. Mobila mediu-premium este cea mai căutată atât în sectorul rezidențial cât și comercial.

OviMob activează în toată țara sau momentan este la nivel local? Există planuri de expansiune?

Momentan lucrăm la nivel regional și deși am avut discuții și pentru exporturi deocamdată ne concentrăm pe zona noastră.

Mobilează diferit la prețul potrivit! Asta e sloganul Ovimob  iar portofoliul lor este vast: mobilier pentru bucătării, dormitoare, living-uri, camere pentru cei mici și mobilier pentru spații comerciale. Mai multe pe pagina de Facebook. Sună la 0743175076 sau scrie la contact@ovimob.ro,  #Medias, Str. Stejarului nr. 38A

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!