Peste 570 de persoane vulnerabile din Podișul Mediașului beneficiază de măsuri de creștere a capacității economice

Peste 570 de persoane vulnerabile din Podișul Mediașului beneficiază de  măsuri de creștere a capacității economice

Similar părticelelor unui mozaic, comunitățile determină imaginea societății în ansamblu. Importanța dezvoltării comunității este incontestabilă, iar forța motrice a evoluției sunt oamenii.

Fundația Open Fields derulează proiectul “Cetățeni activi în Podișul Mediașului” prin programul Active Citizen Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein, și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Prin activitățile trecute în revistă în ultima perioadă, precum:

  • Distribuție 20 incubatoare pentru ouă de găină în comuna Hoghilag (județul Sibiu) în data de 4 Aprilie 2022;
  • Distribuție 10 pachete cu alimente pentru familii vulnerabile din satul Ernea în data de 12 Aprile 2022;
  • În data de 26 Aprilie 2022, 100 de persoane din Moșna, Nemșa și Alma Vii, provenite din familii rome, familii vulnerabile și din familii aflate în risc de sărăcie, au primit câte un pachet cu 20 de pui de găină rasă mixtă și 10 kg de furaje premium continuând astfel activitățile de avicultura;
  • Acțiune de ecologizare în data de 4 Mai 2022, fundația vizează comunitățile de azi dar și generațiile viitoare. Drept urmare, la acțiunea de ecologizare din data de 4 mai 2022 au participat  20 de elevi din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Hoghilag, proveniți din familii vulnerabile.

La majoritatea participanților factorul cheie mobilizator a fost exemplul personal în propria comunitate, tinerii fiind deosebit de receptivi în ceea ce privește alegerea zonelor pentru curățenie, colectarea separată a deșeurilor în saci pe culori, dar și decartarea ulterioară a sacilor, după umplere, în tomberoanele special amenajate.

Toate acțiunile au un rol puternic în procesul de modelare a comportamentelor prin cetățenie activă prin educare și informare, prin creșterea conștientizării și a simțului responsabilității. Prin acestea se urmărește dezvoltarea durabilă și echilibrată a comunităților implicate.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații legate de derularea proiectului, vă invităm să accesați pagina http://www.cetateniactivi.ro.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizen Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați http://www.eeagrants.ro.

Persoană de contact: Rus Alina Nicoleta, Manager Proiect

E-mail: alina@openfields.ro

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!