Ziua Porților Deschise la Sera Didactica și Ziua Permaculturii la Mediaș

Ziua Porților Deschise la Sera Didactica și Ziua Permaculturii la Mediaș
Vineri, 29 Iulie 2022 a avut loc la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș Ziua Porților Deschise la Sera Didactica și Ziua Permaculturii la Mediaș.
Acest eveniment a avut loc în cadrul proiectului “Promovarea permaculturii în rândul copiilor prin ateliere de grădinărit în sera didactică“, finanțat de Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány și MOL Romania
Evenimentul a debutat prin prezentarea activităților proiectului și a continuității acestuia de către doamna prof. Cristina Streza. Apoi domnul Feri Teglas, președinte al ATE Dianthus Medias a prezentat un scurt istoric al activităților de ecologie din cadrul asociației Dianthus și alte materiale legate de protecția mediului și dezvoltare durabilă.
Invitat special au fost domnul ing. Lucian Razvan Faloba– terapeut cu competențe în nutriție, suplimente alimentare și terapii cu biorezonanță, care a ținut o scurtă prezentare despre importanța alimentatiei naturale cu legume și fructe proaspete, locale.
Apoi doamna Anamaria Teglas, reprezentantă a cooperativei Bucate din proximitate și consilier expert al unui stil de viață sănătos a subliniat importanța lanțurilor alimentare scurte și demersurile de promovare a producătorilor locali.
Salutăm și prezența doamnei Corina Custelcean, director al Colegiului „Școala Națională de Gaz” Mediaș, prezentându-și sprijinul pentru astfel de proiecte și pe viitor.
La eveniment a fost distribuită și broșura “Principiile și eticile permaculturii” realizată în cadrul proiectului.
Evenimentul s-a încheiat cu vizita la sera didactică și cu degustarea de produse din seră și de la producătorii locali din Cooperativa Bucate din proximitate
Galerie foto:

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!