Expoziţia „Arta africană” la Muzeul Gazelor Naturale

Expoziţia „Arta africană” la Muzeul Gazelor Naturale

Muzeul Gazelor Naturale invită comunitatea să viziteze expoziția „Arta africană”. Expoziția este deschisă până în data de 31 mai 2023 și poate fi vizitată în intervalul orar 8:00-14:00, pe str. Șoseaua Sibiului, nr.5, Mediaș. Vernisajul va avea loc, joi, 4 mai 2023, începând cu ora 16:00, la sediul Muzeului Gazelor Naturale.

Expoziția prezintă o colecție de obiecte, achiziționate de-a lungul a 41 de ani de dr. geolog Dordea Dorin și cuprinde tablouri (ulei pe pânză, vopsele tradiționale pe pânză, pânză multicoloră pe pânză, nisip colorat pe lemn) din Mozambic, Kenya, Ghana, Republica Niger, Republica Guinea, Guinea Bissau, Senegal (culturile Makonde, Kikuyu, Masai, Ashanti, Malenke, Soussou, Serer, Jola, Poel, Woloff etc.), măști din lemn (abanos, santal, tec, mahon, mansonia), statuete cu reprezentări umane și de animale din lemn, fildeș, dinte de facocer, instrumente muzicale sau obiecte de uz curent cu încărcătură artistică.

Muzeul Gazelor Naturale are în obiectivele sale promovarea industriei gazului natural, dar și realizarea de evenimente de responsabilitate socială prin care își propune informarea și responsabilizarea comunității.Documentarea, informarea, calitatea, responsabilizarea și performanța stau la baza strategiei de performanță durabilă, având un impact pozitiv asupra comunității . În acest sens, Muzeul Gazelor Naturale realizează parteneriate cu diverse instituții de învățământ, instituții culturale, ONG-uri, asociații prin care organizează astfel de activități educative și culturale.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!