Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania.

Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri.
Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale.

Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; optimizarea managementului imaginii companiei in toate mediile sale.
Intre obiectivele strategice si tactice: expozitii si muzeificarea sectorului gazelor naturale; activitati de documentare si informare pe plan national si international, documentare si diseminare a informatiilor privind situatia prezenta si evolutia sectorului gazelor naturale; activitatea de inchiriere a infrasctructurii Centrului.  Existenta de sisteme audio si video performante, computer, acces la internet, LCD, proiector, flipchart, transmisie live a evenimentelor pe internet si sisteme de traducere sincrona ( maxim trei limbi concomitent ).
In primul an de activitate Centrul de Documentare si Informare a desfasurat o activitate intensa, pragul fiindu-i trecut de un numar de aproape 5000 vizitatori, iar site-ul a fost accesat de 3248 vizitatori. In luna iunie 2010 a fost gazduita aici una dintre cele mai importante competitii de sah intitulata „Turneul Regilor” care a avut un numar de 6 din cei mai bine cotati jucatori ai lumii.

Adresa:  Soseaua Sibiului nr. 5
Telefon:  0269-201635
Program vizitare: Luni – Vineri : 8-16

www.muzeulgazelor.ro

Comments

comments