Conferința de lansare a proiectului ”O viață demnă într-o comunitate activă social” la Brateiu

Conferința de lansare a proiectului ”O viață demnă într-o comunitate activă social” la Brateiu

Luni (24 August) începând cu ora 10:00 în curtea Școlii Gimnaziale clasele I-VIII Brateiu, va avea loc Conferința de lansare a proiectului ”O viață demnă într-o comunitate activă social”, POCU 330/5/2/130334, cod SMIS 2014+ 1330334, implementat de UAT Comuna Brateiu.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Asociația Centrul pentru Inițiative Sociale IMPROVE Mediaș și Nexilia Projects SRL Mediaș.

Proiectul care se ridică la 4.521.845.46 lei este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se desfășoară pe o perioadă de 36 luni în perioada 10 Iulie 2020 – 09 Iulie 2023 în regiunea Centru, la nivelul județului Sibiu, localitatea Brateiu.

Obiectivul general al proiectului îl constituie „Dezvoltarea comunitară și creșterea calității vieții Comunei Brateiu prin asigurarea unei intervenții sociale integrate în domenii sociale relevante, respectiv ocupare, servicii sociale și socio medicale, lcouire și favorizarea accesului la informare privind drepturile sociale și cetățenești a membrilor comunității”.

Grupul țintă al acestui proiect e alcătuit din 250 de persoane. Mai precis (40% femei), din care 100 cetățeni de etnie romă (40%).

Aceste persoane sunt din zona rurală, parte a teritoriului acoperit de GAL Podișul Mediașului, și fac parte din categoria aflată „în risc de sărăcie și excluziune socială”, având un venit disponibil echivalent situat sub pragul riscului de sărăcie (prag stabilit la 60% din venitul median disponibil echivalat național), fiind afectate și de deprivarea materială, așa cum este ea definită de Eurostat.

Toate cele 250 de persoane vor beneficia de servicii sociale integrate și vor fi implicate în activități de responsabilizare comunitară și de dezvoltare a spiritului civic. 125 de persoane (din care 50 de etnie romă și 60 femei), vor beneficia și de servicii de ocupare: dintre acestea, 50 persoane (din care 15 de etnie romă și 15 femei) vor fi selectate pentru a beneficia de servicii de antreprenoriat.

La finalul proiectului sunt așteptate următoarele rezultate principale:

  • 250 de persoane aflate în sărăcie și risc de excluziune socială din comunitate beneficiare de servicii sociale integrate, 100 de persoane beneficiare de servicii sociale și de informare cu privire la fenomenul violenței domestice:
  • 200 de persoane beneficiare de servicii socio-medicale de prevenție:
  • 125 de persoane implicate în măsuri active în vederea stimulării și asigurării ocupării pe piața muncii, din care 50 de etnie romă.
  • 100 de persoane participante la cursuri de calificare în domenii cerute pe piața muncii locală, din care 40 de etnie romă.
  • 28 de persoane integrate pe piața muncii, din care 5 de etnie romă.
  • 50 de persoane formate în domeniul „Competențe antreprenoriale”
  • 50 de persoane participante la sesiuni de mentorat.
  • 7 câștigători desemnați și 7 afaceri subvenționate, funcționale și sustenabile, cu un minim de 7 locuri de muncă nou create.

Contact: Manager de proiect Vlăduț Oana-Magda – 0744 668 536 – brateiu130334@gmail.com

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!