Interviu cu Vlad Chiș – Despre proiectul ”Mediaș pe două roți” și viitorul orașului nostru

Interviu cu Vlad Chiș – Despre proiectul ”Mediaș pe două roți” și viitorul orașului nostru

Seria interviurilor marca Mediaș Live revin. De această dată nu discutăm despre un business ci despre o inițiativă foarte interesantă a unui tânăr din orașul nostru.

Este vorba despre Vlad Chiș și proiectul ”Mediaș pe două roți”, dar mai multe detalii vom afla chiar de la Vlad în rândurile ce urmează. 🙂

Să începem cu o prezentare. Cine este Vlad Chiș?

Vlad Chis este un tânăr de douăzeci de ani, care în prezent este student la Facultatea de Matematică și Informatică, specializarea Informatică Germană din cadrul Universității Babes Bolyai din Cluj-Napoca.

Sunt un om pasionat de sport, în timpul liber îmi place să joc fotbal, să ies cu bicicleta sau să joc șah, un sport pe care l-am practicat de performanță timp de mai mulți ani și care m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea personală. Când am timp, îmi place să mă implic în diverse acțiuni de voluntariat, deoarece consider că doar prin implicare poți schimba în bine lumea care te înconjoară.

Spune-ne mai multe despre proiectul ”Mediaș pe două roți”

Proiectul „Mediaș pe două roți” a luat naștere din dorința de a vedea cât mai curând piste pentru biciclete prin oraș. Am observat că în Mediaș există mulți oameni care utilizează bicicleta ca mijloc de transport sau pentru a face sport, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că această activitate trebuie realizată în condiții de siguranță.

Evident că după ce o să avem piste de biciclete, nu o să dispară de tot problemele pe care le întâmpină bicicliștii în trafic, pentru că la mijloc este vorba și de respectul reciproc între toți participanții la trafic, însă și acest lucru poate fi remediat cu ajutorul proiectului „Mediaș pe două roți”.

Cum pot și alți medieșeni să se implice activ în cadrul acestui proiect?

Medieșenii se pot implica activ în cadrul acestui proiect prin susținerea lui pe rețelele de socializare (Facebook și Instagram), unde îmi doresc să creem o comunitate care să lupte pentru această cauză și să vină cu propuneri pentru îmbunătățirea condițiilor pe care le are un biciclist la noi în oraș.

Toate aceste propuneri o să fie incluse într-o petiție, care după finalizare, o să fie depusă la primărie în speranța de a le dovedi autorităților că este absolut necesar să ia măsuri pentru a facilita utilizarea bicicletei în Mediaș.

Ai mai oferit o mână de ajutor și în cadrul altor inițiative asemănătoare în trecut?

Da, am mai oferit o mână de ajutor în cadrul altor inițiative asemănătoare. Anul trecut am contribuit la organizarea evenimentului „#BițaUrbană”, un eveniment care a avut ca scop principal promovarea mersului pe bicicletă și implicit a unui stil de viață sănătos (printre altele au mai fost respectul reciproc între toți participanții la trafic și construirea pistelor de biciclete).

Pe această cale, țin să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului de la „Casa de lângă Sinagogă Mediaș”, deoarece ei mi-au arătat o altă perspectivă a utilizării bicicletei în mediul urban.

Ce alte schimbări ai vrea să vezi în orașul nostru?

Mi-aș dori să văd că se creează o identitate a orașului nostru, prin care Mediașul să fie recunoscut la nivel național și de ce nu și la nivel international. Prin această identitate mă refer la asocierea cuvântului „Mediaș” cu anumite însușiri care fac orașul nostru să fie unic și special față de alte orașe.

Pentru creerea acestei identități consider că este foarte important să învestim în dezvoltarea turismului local, în special prin promovarea profesionistă a obiectivelor turistice și recondiționarea clădirilor istorice, și în evenimente culturale care să se identifice cu imaginea Mediașului.

Pe lângă problema legată de identitate, mi-aș dori să văd un Mediaș care se modernizează la toate capitolele, aspect, infrastructură, transport în comun, servicii și așa mai departe.

De ce recomanzi mersul pe bicicletă și de cât timp ești pasionat de pedalat?

Recomand mersul pe bicicletă deoarece întreține sănătatea personală și pe lângă asta, nu dăunează mediului înconjurător. De mic am fost obișnuit să utilizez bicicleta drept mijloc de transport prin oraș, însă pot spune că sunt pasionat de pedalat de la vârsta de cincisprezece ani, când cu ocazia admiterii la liceu, am primit o bicicletă nouă de la părinții mei.

Acesta a fost interviul cu Vlad. O să urmărim îndeaproape evoluția acestui proiect și vă vom ține la curent cu noutăți pe site-ul nostru. 🙂

Faptul că medieșenii încep să pedaleze tot mai mult este îmbucurător. Dacă nu ai o bicicletă află că poți închiria una de pe bicicletedeinchiriat.ro.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!