Conferință și atelier de restaurare a ferestrelor de lemn la Sinagoga

Conferință și atelier de restaurare a ferestrelor de lemn la Sinagoga

Casa de lângă Sinagoga Mediaș va găzdui în luna Octombrie o conferință și un atelier de restaurare a ferestrelor de lemn

CONFERINȚA Patrimoniul construit, estetica orașului și provocările locuințelor va aborda următoarele teme: rolul arhitectului în cumpărarea și amenajarea locuințe, renovarea locuințelor fără a periclita elementele de patrimoniu. În cadrul evenimentului vor fi prezentate modele de bune practici în domeniu, dar și povești ale locurilor și ale clădirilor istorice din Mediaș.

Conferința va avea loc Vineri, 7 Octombrie, ora 18:00, la Casa de Lângă Sinagogă Mediaș, Strada Mihail Kogălniceanu, nr 43.

ATELIERUL DE RESTAURARE A FERESTRELOR DIN LEMN este o activitate destinată persoanelor pasionate de construcții/arhitectură/patrimoniu, care sunt dispuse să aloce câteva ore din timpul lor pentru a fi voluntari într-o activitate practică inedită.

Îmbinând utilul cu plăcutul, sub îndrumarea unui restaurator, vor fi revitalizate ferestrele de lemn ale Casei de lângă Sinagogă, prin următoarele activități: curățare lemn, consolidare mecanică – încleiere elemente de lemn desprinse, descleiate, completarea cu lemn a elementelor lipsă, protejarea lemnului, curățare/protejare feronerie, schimbarea sticlei sparte, realizarea și montarea de picurătoare asemănătoare cu cele originale.

Atelierul se va desfășura în perioada 10 – 17 Octombrie, în curtea Casei de lângă Sinagoga Mediaș, zilnic, între orele 14:00 – 19:00.

Persoanele interesate sunt invitate să se înscrie ca voluntari.

Detalii:

www.casadelangasinagoga.ro, https://www.facebook.com/sinagogamedias – sectiunea evenimente,  adresa de email sinagogamedias@gmail.com sau la numărul de telefon 0741-084-630

Activitățile sunt derulate în cadrul proiectului Ferestre – poveștile orașului și ale lemnului, implementat de Asociația Fanny Baumel în perioada Septembrie – Octombrie 2022. Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!