70 de copii, elevi ai școlilor gimnaziale din Bazna și Brateiu au participat la activități motivaționale de îndrumare pentru continuarea studiilor

70 de copii, elevi ai școlilor gimnaziale din Bazna și Brateiu au participat la activități motivaționale de îndrumare pentru continuarea studiilor

În perioada 26-27 Aprilie 2023 Fundația Open Fields a organizat 4 acțiuni motivaționale de îndrumare pentru continuarea studiilor în cadrul proiectului “Împreună plantăm dezvoltare și armonie în Valea Viilor” pentru 70 de elevi din clasele a 7-a și a 8-a de la Școlile Gimnaziale din Bazna, Boian, Brateiu și  Buzd. În cele 2 zile de activități elevii participanți au avut ocazia să:

  • exerseze comunicarea în grupuri mici
  • exerseze luarea eficientă a deciziilor
  • comunice onest despre sine
  • își cunoască propriile trăsături de caracter, deprinder, aptitudini
  • fie mai conștienți de propriile oportunități de învățare
  • privească învățarea dintr-o perpectivă mai largă
  • își stimuleze abilitățile de reflecție cu privire la învățare
  • reflecte critic cu privire la scopurile și motivația învățării

În cadrul acțiunilor de îndrumare desfășurate la Școala Gimnazială din Brateiu, l-am avut ca invitat special pe Domnul Nicolae Denașan, în calitate de consilier școlar, care i-a ajutat pe tineri să se deschidă și să își conștientizeze propriile bariere aflate în calea dezvoltării personale, în cele 4 ore petrecute alături de ei (2 ore în Brateiu și 2 ore în satul aparținător Buzd).

“Ne-am bucurat că am avut ocazia să multiplicăm efectele acestor acțiuni inclusiv în comunele Bazna și Brateiu, în urma feedback-ului pozitiv obținut din partea elevilor din comuna Valea Viilor (care au participat în cadrul aceleiași acțiuni, în primii doi ani de implementare a proiectului). În urma desfășurării acestor acțiuni educative elevii au putut să vadă mai clar importanța continuării studiiilor și a educației / învățării pe termen lung. Suntem recunoscători pentru deschiderea extraordinară de colaborare în ceea ce privește introducerea acestor acțiuni în școli, pe parcursul Săptămânii Verzi, din partea doamnelor Tănăsescu Oana Mihaela – Director al Școlii Gimnaziale Bazna și Sandu Elena Isabella – Director al Școlii Gimnaziale Brateiu.” declară Marius Cobârzan, managerul proiectului.

România este una din ţările membre ale Uniunii Europene (UE) fruntaşe în cee ce privește rata abandonului şcolar. Abandonul școlar are consecinţe nefaste asupra şomajului, creşterii economice şi a bunăstării societăţii în general. Cea mai mare rată a abandonului școlar din România în 2018 a fost înregistrată în Regiunea Centru, adică în zona Transilvaniei, și era de 5,2% în mediul rural și 3,7% în urban, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Copiii romi sunt printre categoriile cele mai vulnerabile şi cu un risc crescut de abandon şcolar. Acest fapt se datorează nu doar faptului că romii sunt suprareprezentaţi printre categoriile cele mai sărace din România, ci şi faptului că şcoala are puţine mecanisme de integrare şi acomodare a celor care vorbesc acasă o limbă diferită de limba română. Pe lângă aceste aspecte, copiii romi sunt adesea segregaţi în cadrul sistemului de educaţie în clase separate sau în şcoli.

Proiectul este derulat de Fundatia Open Fields în parteneriat cu Comuna Valea Viilor, Județul Sibiu prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

“Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi pe www.impreunaplantam.ro și pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/impreunaplantam.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!