„Cetățeni Activi în Podișul Mediașului” – 3 ani de sustenabilitate și implicare comunitară

„Cetățeni Activi în Podișul Mediașului” – 3 ani de sustenabilitate și implicare comunitară

Proiectul „Cetățeni activi în Podișul Mediașului” a încheiat cu succes o perioadă de 3 ani dedicată dezvoltării durabile și echilibrate a comunităților din Podișul Mediașului.

De-a lungul implementării, a fost pus accent pe promovarea cetățeniei active, implicând sute de beneficiari în toate activitățile. Scopul proiectului a fost să reducă decalajele sociale dintre diferitele grupuri, inclusiv între comunitățile de romi și ceilalți membri ai societății, să contribuie la obținerea unui statut mai echitabil a femeilor în cadrul familiilor dar și a comunității din care fac parte. Creșterea păsărilor de curte a servit drept catalizator pentru transformări semnificative, dinamizând procesele de dezvoltare participativă, generând progres economic și relaționare armonioasă în comunitate.

Pe parcursul celor trei ani de implementare, proiectul a avut un impact considerabil. S-au distribuit 12.000 de pui de găină la 600 de beneficiari direcți, astfel a fost promovată activitatea de creștere a păsărilor de curte ca o sursă de venit și hrană pentru comunitate. De asemenea, s-au organizat 3 sesiuni de instruire în avicultură și s-au furnizat 75 de incubatoare pentru pui, contribuind la îmbunătățirea cunoștințelor și resurselor locuitorilor.

Pe lângă aceste aspecte practice, proiectul a dedicat eforturi semnificative în consolidarea rolului și statutului femeilor din comunități. Au fost organizate 6 întâlniri specifice pentru a discuta nevoile acestora și importanța echilibrului de gen în societate dar mai ales în viața de familie.

În plus, s-au desfășurat 7 acțiuni de ecologizare prin care s-a pus accent pe protejarea și conservarea mediului înconjurător pentru a asigura un cadru sănătos și frumos pentru locuitori și nu numai.

În spiritul generozității și solidarității, proiectul Cetățeni Activi în Podișul Mediașului a reușit să aducă lumină și speranță în viețile familiilor vulnerabile în preajma sărbătorilor. De-a lungul desfășurării proiectului au fost distribuite zeci de pachete cu alimente către beneficiari. Ultima acțiune de acest fel a avut loc în data de 19 decembrie 2023.

Așadar, proiectul “Cetățeni Activi în Podișul Mediașului” se încheie într-o notă de împlinire și realizare, dar și cu dorința ca semințele transformării sădite de-a lungul celor 3 ani de activitate, să continue să aducă schimbări pozitive pe termen lung.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!