Interviu cu Maria Stanescu – consilier de dezvoltare profesionala si familiala

Interviu cu Maria Stanescu – consilier de dezvoltare profesionala si familiala

Pe doamna Mimi Stanescu probabil o cunoaște foarte multă lume și nu are nevoie de prezentare. Dar totuși am dori sa o introducem puțin. A absolvit Facultatea de Filologie din Cluj Napoca si pe cea de Drept Economic si Administrativ din Sibiu, a înființat organizații neguvernamentale (Civitas Mediensis, Mediensis 1998, Phoenix-Speranta), a urmat cursuri de Programare Neuro Lingvistica și de Consilier de dezvoltare personală. Își oferă acum serviciile de consiliere familială și profesională din dorința de a ajuta persoanele aflate în dificultate, având în spate o experiență îndelungată în lucrul direct cu oamenii de toate vârstele.

Ce este si ce nu este consilierea?

Prin anumite finalitati, consilierea se aliniaza ofertei de dezvoltare personala. Asa sunt: formularea obiectivelor, clarificarea comunicarii, evaluarea si reevaluarea relatiilor interpersonale si altele care sunt elemente  de progres personal. Prin alte scopuri, consilierea este diferita: nu cauta vreun diagnostic, se abtine de la orice fel de terapie multumindu-se sa ofere ascultare, atentie, ghidare catre aflarea celor mai eficiente solutii pe o situatie data! Te sustine in demersuri clarificatoare prin manevre simple de schimbare a perspectivei, te pune in situatia celuilalt ca sa intelegi motivatia unor vorbe, gesturi, actiuni! Solutia vine astfel de la tine si de la sine!

Uneori ai impresia ca nu te mai poti intelege cu propriul copil, cu propriul partener, cu proprii parinti! Ce poate fi mai frustrant? De ce sa lasi sa apara rupturi greu de reparat sau chiar ireparabile? Cautarea unui sprijin calificat indica directia cea mai buna spre solutionare! Nu ezita! Repara, nu strica, accepta nu respinge, nimic nu este alb sau negru si nimeni dintre noi nu este sfant! Dar daca cumva esti sfant, comporta-te ca atare. Consilierul, oricare ar fi el, nu este nici deasupra omenescului si nici pe alte extreme, este doar antrenat pentru a te ajuta, fara a lua povara pe umerii sai, doar facand-o  mai usoara si mai ales, mai simplu de demontat!

Cui se adreseaza serviciile de consiliere oferite de dvs.?

Ma adresez tuturor persoanelor care își doresc o schimbare sau care întâmpină dificultăți de relaționare. Fie că este vorba de dificultăți de comunicare generate de diferențe de vârstă / generație sau gestionarea schimbărilor  (căsătorie, divorț, despărțiri, schimb de job-uri, pensionare etc.), ori dificultăți în luarea deciziilor și părinților de copii problemă sau cu dizabilități

Cum pot afla cei interesați mai multe informații și programa la o întâlnire?

Telefonic si pe whatsapp la 0722359138 și ma pot găsi și pe siteul www.consilierefamiliala.ro

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!