Peste 100 de participanți la încheierea proiectului “Cetățeni activi în Podișul Mediasului” – O comunitate unită pentru dezvoltare și progres

Peste 100 de participanți la încheierea proiectului “Cetățeni activi în Podișul Mediasului” – O comunitate unită pentru dezvoltare și progres

Comuna Moșna a fost gazda unui eveniment deosebit pe data de 28 noiembrie, în incinta Căminului Cultural, marcând finalul cu succes al proiectului “Cetățeni activi în Podișul Mediașului”. Peste 100 de persoane au participat la acest eveniment, reprezentând beneficiari ai proiectului, lideri informali și reprezentanți ai administrației locale.

Evenimentul a fost dedicat discuțiilor esențiale despre progresul comunităților în perioada de implementare a proiectului. Printre subiectele de discuție s-a numărat modelul inovator de progres economic și social al comunităților vulnerabile, studii de caz cu privire la experiențe reușite în creșterea păsărilor de curte și a experiențelor colective, beneficiile sociale și comunitare, lecțiile învățate și recomandările pentru activități următoare, precum și bunele practici în implicarea activă a comunității.

Creșterea păsărilor de curte a reprezentat unul dintre modelele inovatoare de progres economic și social prezentat. Această activitate a adus energie comunității și a servit ca un instrument dinamizator, oferind familiilor posibilitatea de a-și produce hrana și de a obține venituri suplimentare.

Evenimentul a fost un moment propice pentru îmbunătățirea și împărtășirea de informații, a fost facilitat schimbul de experiențe între participanți și a contribuit la consolidarea cunoștințelor existente cu experiențe complementare.

De asemenea, au fost scoase în evidență lecțiile învățate și recomandările pentru activitățile viitoare, focusul fiind pe alegerea de activități cu rezultate vizibile pe termen scurt, care să necesite resurse și cunoștințe minime și care să poată fi dezvoltate în timp.

Un moment deosebit și emoționant a fost colindul cântat în unison de către toți participanții, aducând o notă caldă și festivă acestui moment important.

Proiectul “Cetățeni activi în Podișul Mediașului” reprezintă un angajament solid pentru dezvoltarea durabilă și echilibrată a comunităților beneficiare. Prin implicarea activă a tuturor membrilor comunității, se urmărește atenuarea decalajelor sociale și promovarea unui statut mai echitabil a femeilor în comparație cu soții lor.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați http://www.eeagrants.ro.

Persoană de contact: Rus Alina Nicoleta, Manager Proiect

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!