Primăria Mediaș pregătește multe surprize de 1 Iunie pentru copii

Primăria Municipiului Mediaș și-a propus să le ofere copiilor și în acest un ,,Mediaș de poveste’’, organizând în ziua de 1 Iunie 2018, între orele 10.00 – 14.00, în Piața Regele Ferdinand I, o serie de activități pentru a le dezvolta creativitatea și imaginația, promovând totodată sportul prin diferite competiții sportive.

Vor fi pregătite ateliere de creație, expoziții de pictură, demonstrații sportive, spectacole de muzică, dans și teatru

Ziua Internațională a Copilului va debuta la Mediaș, începând cu ora 10.00, cu inaugurarea celor două expoziții de desene organizate de către Clubul Copiilor din oraș cu temele: ,,Fantezie și culoare’’ și ,,Visurile copilăriei’’.

Cei mici alături de cei mari vor avea ocazia să își vândă jucăriile pe care nu le mai doresc sau pot să facă schimb de jucării cu alți copii în cadrul Târgului ,, Jucăria călătoare’’, pe parcursul celor patru ore în care se va desfășura evenimentul.

Centenarul Marii Uniri va fi marcat prin atelierele de creație și de pictură: atelierul ,,Brățările prieteniei’’, în cadrul căruia copiii vor împleti brățări colorate și le dărui celor dragi și atelierele de pictură pe figurine din gips și pe coli de hârtie. Totodată, vor fi invitați să picteze Cetatea Mediașului în culorile tricolorului, cetate realizată în miniatură și amplasată în Piața Regele Ferdinand I.

În parc se va organiza pentru prima dată ,,Exatlonul lui Miki’’. Copiii cu vârste cuprinse între 7

– 12 ani sunt invitați să se înscrie atât online, cât în instituțiile de învățământ la profesorii coordonatori, până la data de 30 mai 2018.

La ora 12.00, pe traseul Turnul Forkesch – Piața Regele Ferdinand I se va desfășura prima Paradă a personajelor de poveste. La această paradă, Albă ca Zăpada, Scufița roșie, Elsa îi invită pe toți copiii să participe costumați în personaje din poveștile îndrăgite și să se bucure împreună de dans și de muzică în Piața Regele Ferdinand I.

O surpriză pentru copii, indiferent de vârstă va fi ,,Maratonul culorilor’’. Participanții îmbrăcați în tricouri albe vor alerga pe Strada I.G. Duca și se opri în fața scenei amplasată în Piața Regele Ferdinand I, acolo unde vor fi așteptați de personajele din poveste și vor fi ,,bombardați” cu o pudră colorată.

Ziua de 1 iunie se va încheia cu un spectacol ,,Poveștile copilăriei’’ susținut de talentele locale. Copiii vor prezenta teatru, demonstrații sportive și de dans. Grupele de interpreți de la Clubul Copiilor vor încânta auditoriul cu piese din repertoriul românesc și internațional. Așteptăm să participe și grupurile de dansatori români, maghiari, sași, rromi pentru a debuta pe scenă în costume populare tradiționale.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Mediaș cu susținerea Romgaz, Transgaz, Generali Asigurări. Parteneri sunt: Clubul lui Miki, IPPON MED Magic of the Dance, Școala de balet, Clubul Copiilor și instituțiile de învățământ din oraș.

Programul va fi următorul:

Ora 10:00 – Deschiderea manifestării

Activități:

Ora 10:05 – 10:15 – Inaugurare expoziții Clubul Copiilor:

 1. Expoziție de desene: Fantezie și culoare – în fața Casei Schuller
 2. Expoziție de desene: Visurile copilăriei – în fața Casei Schuller

Ora 10:15 – 14:00 – Animație stradală

Ora 10:15 – Târg de jucării

Ora 10:15 – Desene pe asfalt

Ora 10:15 – Pictează Cetatea Mediașului

Ora 10:30 –11:30 – Ateliere de creație vis a vis de partide, magazine Ora 10.30 –11:30 – Atelier: Brățările de prieteniei

Ora 10.30 –11.30 – Atelier: Pictează pe figurine din gips

Ora 10:30 –11:30 – Desene pe șabloane: personaje din poveste și Centenarul Marii Uniri

Ora 10:30 – 11:30 – Concursuri pentru cei mici: Tătici și pitici, mașinuțe, gladiatori Ora 11:30 – Exatlonul lui Miki – În parc

Ora 12:00 – Parada personajelor din poveste Turnul Forkesch – Piața Regele Ferdinand I – în față la Tratoria

Ora 12.30 –13.30 – Pictură pe față

Ora 12:30 – 13:30 – Baloane modelatoare

Ora 13:45 – 14:00 – Maratonul culorilor – Turnul Fierarilor (Art Cafe) Str. I. G.Duca – Piața Regele Ferdinand I

Ora 12:30 – 13:45 – Spectacol pe scenă ,,Poveștile copilăriei”

Comments

comments

Location: Piata Regele Ferdinand I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
 • Casa Gazelor Naturale Medias

  Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

 • Muzeul Municipal Medias

  Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

 • Sinagoga Medias

  Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!