Culinarativ şi Colinele Transilvaniei vă invită să participați sâmbătă 15.07.2023 la evenimentul Acasă la Copșa Mare 122. Experiențe cu gust local”.

Dragă gurmand și iubitor de experiențe autentice, ți-am pregătit un eveniment cu totul deosebit în Colinele Transilvaniei, la punctul gastronomic local ̦ .
Te invităm să descoperi experiența săsească autentică în pitorescul sat Copșa Mare, într-o locație de o frumusețe incontestabilă.
Sâmbătă, , începând cu :, deschidem porțile casei albastre din inima Transilvaniei, aflată la doar 2 km distanță de situl UNESCO Biertan, nu departe de intrarea pe Via Transilvanica – sectorul Terra Saxonum.
Alături de noi vei avea parte de o frumoasă incursiune în viața satului transilvănean. Vei descoperi oameni ai locului, meșteșuguri păstrate vii, arhitectura tradițională bine conservată în timp și te vei bucura de natură, de experiențe culinare cu produse locale și de moștenirea culturală săsească.
Evenimentul se va desfășura în intervalul orar : – :, urmând să ne bucurăm împreună de următoarele activități:
  : pastă de slănină, pâine cu zacuscă și cu vinete, chiftele, platou cu brânzeturi locale (caș proaspăt, brânză telemea și urdă), legume de sezon, socată cu mentă și lămâie;
  ̦ + ̂ ̆ în cadrul căruia vei afla informații în amănunt despre importanța unui punct gastronomic local în ceea ce privește valorificarea hranei provenite de la familii de țărani;
  ̂̆ susținut de domnul Ilie Iordan, meșter local;
  ̆ ̂ ̂ , cu Simona & Sile, gazdele noastre dragi;
 ̆ ̆ ̆ ̦ ;
  ̦̆ ̆ , cu oprire la punctul de belvedere de pe Cucu’ deal (în caz de vreme ploioasă turul se organizează pe jos, doar pentru doritori, cu îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate);
  ̂: ciorbă de agrișe, sarmale la ceaun cu mămăliguță și smântână, lichiu cu griș, ceai, cafea, socată cu mentă și lămâie, apă;
 ̂ : fiecare participant primește o atenție culinară la plecare (un delicios sirop de soc și pâine proaspăt făcută);
Pe tot parcursul evenimentului vei putea cumpăra ̦ de la domnul Ioan Cristian Bica, preotul ortodox din satul Copșa Mare pasionat de apicultură și de tot ceea ce înseamnă grija față de albine.
̦ :
 adulți: 200 lei
 copii 6-12 ani: 100 lei
 copii sub 6 ani – gratuit
. :
Înscrierile se pot face până , , :, accesând link-ul https://forms.gle/GZrZ6856XcnDjwHbA
Pentru validarea înscrierii la brunch se va percepe un , iar restul sumei de bani se achită numerar (cash) la fața locului.
Avansul se poate returna în caz de anulare a rezervării, doar dacă anularea se face până miercuri, , :. În vederea solicitării de anulare se va trimite un e-mail cu textul “Anulare Copșa Mare 122” la adresa culinarativ@gmail.com, cu specificarea numelui și prenumelui cu care s-a făcut rezervarea și a contului bancar pentru retur.
Avansul este de / ̆ ̦ și / ̆ .
Avansul se achită în contul bancar: , beneficiar: SILE SI SIMONA TURISTIC SRL, specificând la detaliile plății: ̆ .
——————
Copșa Mare 122 oferă și servicii de cazare cu mic dejun inclus pentru cei care doresc să rămână peste noapte:
 cazare în dormitoarele pensiunii, cu arhitectură tradițională: 300 lei / noapte / cameră;
 facilități de cazare cu cortul oaspeților: 100 lei / noapte / cort;
Pentru cei care rămân peste noapte, vi se poate pune la dispoziție cina (125 lei / persoană), la cerere. Rezervările pentru cazare și cină se fac la numărul de telefon: 0728 371 762 – Simona Seciu.
Acest eveniment este organizat de și ̦ cu intenția de a aduce iubitorii de experiențe autentice, la firul ierbii, mai aproape de lumea satului și de hrana curată.
De abia așteptăm să ne cunoaștem!

Comments

comments

Location: Copsa Mare 122

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!