Asociaţia Culturală „Curcubeu” vă invită la o acţiune de împădurire în zona Binder Bubi, Mediaş. Voluntarii sunt aşteptaţi sâmbătă, în data de 12 noiembrie 2016 pentru a planta 400 de puieţi de pini, într-un cadru relaxant.

IMPORTANT: Pentru că locurile sunt limitate (40 DE PERSOANE), participarea la acest eveniment se va face doar pe bază de înscriere, prin accesarea link-ului: https://goo.gl/forms/yQoi27MAQ94dltaa2

Desfăşurarea acţiunii:

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016
10:50: întalnirea se va face în faţa complexului din strada Stejarului de pe Moşnei (lângă Biserica Ortodoxă)
11.00: deplasarea către locaţia evenimentului unde se va face împărţirea în echipe şi plantarea.

În măsura posibilităţilor, organizatorii vor furniza echipamentele de lucru (lopeţi, hârleţe şi mănuşi textile), însă voluntarii sunt rugaţi să-şi procure propriul echipament, dacă este posibil.
Voluntarii sunt sfătuiţi să aibă îmbrăcăminte adecvată acestui tip de activitate (ţinută sport călduroasă, ghete sau cizme de cauciuc). În plus, trebuie să se ţină cont de faptul că pot avea loc fenomene meteorologice neplăcute (ploaie, vânt puternic).
Este recomandată evitarea unui bagaj excesiv pentru a nu îngreuna munca. Sugerăm folosirea unor ghiozdane uşoare în care să se găsească strictul necesar: apa, obiecte igienice, dulciuri, un sandwich.
Persoanele care suferă de anumite afecțiuni (persoane cardiace, astmatice, cu hipertensiune, diabet etc.) trebuie să se adreseze echipei organizatorice. În momentul în care simţiţi o stare de leşin sau oboseală, întrerupeţi activitatea şi adresaţi-vă coordonatorului de echipă.
Activitatea de plantare implică efort fizic susținut motiv pentru care vârsta minimă de participare este de 16 ani. Participanţii cu o vârstă sub 16 ani trebuie să fie însoţiţi de părinţi, tutore legal sau un cadru didactic.

Sponsori : Grupul de farmacii Apotheka
Konsta Splendid.
Autorităţi: Primăria Municipiului Mediaş
Ocolul Silvic Mediaş
Parteneri: Dianthus Medias
Cu verdele-n Sus
Fotograf: Gina Stef

Location: Binder Bubi Medias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!