Născut în data de 9 aprilie 1969 în Dumbrăveni, județul Sibiu, Klaus Dieter Untch a avut o copilărie în care sunetul orgii era o parte fundamentală. Acesta a primit primele sale lecții de orgă de la tatăl său, Ioan Untch, organistul comunității săsești din localitatea Șaroș pe Târnave.

Cu toate că tatăl său s-a stins din viață prematur, Klaus Dieter Untch a continuat tradiția familiei și a devenit organistul comunității săsești din Șaroș încă din copilărie. După Revoluția din 1989, el a emigrat în Germania, unde a continuat să își dezvolte abilitățile muzicale. Aici, a primit lecții de orgă de la muzicianul bisericesc Rainer Noll din Wiesbaden și și-a perfecționat aptitudinile în compoziție și improvizație liberă.

În anul 1996, Klaus Dieter Untch s-a întors în România și a devenit organistul comunității evanghelice din Făgăraș. În această perioadă, și-a continuat educația muzicală sub îndrumarea profesorilor Erich Türk și Ursula Philippi, perfectându-și tehnica interpretării la orgă. Ulterior, în anul 2000, a studiat orga și pianul la Facultatea de Muzică din Brașov, sub îndrumarea profesorului Hans Eckart Schlandt.

Klaus Dieter Untch s-a remarcat ca un compozitor talentat și un interpret concertist apreciat în timpul mandatului său ca organist al Bisericii Evanghelice din Codlea. După absolvirea studiilor, și-a dedicat timpul și ca profesor de muzică la Școala Germană din Codlea, unde și-a continuat cariera muzicală și pedagogică.

Creațiile sale muzicale, inclusiv compoziții pentru orgă și cor, au fost prezentate în cadrul unor turnee muzicale internaționale. Pe lângă activitatea sa muzicală, a fost și profesor de religie la Liceul Teoretic “Johannes Honterus” din Brașov.

Vă puteți bucura de muzica și talentul lui Klaus Dieter Untch la un eveniment special. Intrarea costă 20 de lei, iar abonamentul pentru mai multe evenimente este disponibil la 75 de lei. Studenții și tinerii cu vârste între 10 și 18 ani plătesc 5 lei, în timp ce copiii sub 10 ani și persoanele cu nevoi speciale/handicap au intrarea gratuită.

Acest eveniment este posibil datorită sprijinului financiar generos oferit de Primăria Mediaș, Martin-Luther-Bund și FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România).

Venind la acest eveniment, veți avea ocazia să vă bucurați de talentele muzicale variate ale lui Klaus Dieter Untch și să sărbătoriți contribuția sa la muzica și cultura din Mediaș și din țară.

Comments

comments

Location: Biserica Evanghelica C. A. Medias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!