În cadrul stagiunii de vară “Orgelsommer” la Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, va concerta luni, 4 iulie a.c. de la ora 19.00, STEFFEN SCHLANDT din Braşov.

Născut în 1975, Steffen Markus Schlandt s-a decis pentru o carieră muzicală, urmând exemplul tatălui său, cunoscutul organist Eckart Schlandt, sub îndrumarea căruia a început să studieze pianul şi orga. În cadrul Academiei de muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca a urmat studii de orgă la clasa profesoarei Ursula Philippi.

Ulterior, datorită unei burse DAAD (Institutul German pentru Relaţii Externe), a aprofundat muzica bisericească la Facultatea de Muzică din Trossingen, cu Christoph Bossert, iar la Würzburg s-a specializat în dirijatul coral şi de orchestră. A obţinut premiul II la Concursul international de orgă de la Schramberg (2001).

În perioada 2001–2004, a fost corepetitorul Societătii „Bach” din Würzburg. Din anul 2004, este dirijorul Corului „Bach” şi organist la Biserica Neagră din Braşov. În acelaşi timp, colaborează cu Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov ca profesor asociat, predând disciplinele de solfegiu, muzică de cameră şi orchestră. Ca organist, a concertat în numeroase ţări din Europa şi în România.

Este iniţiatorul Festivalului de muzică sacră „Diletto musicale” din Prejmer şi, din anul 2004, coordonează Festivalul „Musica Coronensis”, dedicat muzicii braşovene. Este membru în comisia de orgă a Bisericii Evanghelice C.A., care se implică în conservarea şi păstrarea patrimoniului organistic din România. Astfel, a participat la restaurarea mai multor instrumente istorice, la Biserica Neagră, Rupea, Feldioara, Hărman şi Râşnov.

A obţinut titlul de doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca cu teza „Muzica de orgă din Braşov şi Ţara Bârsei”. În anul 2013, a absolvit programul post-doctoral MIDAS al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cu lucrarea „Arhiva muzicală a Bisericii Negre”.

Concertul are loc cu sprijinul:
Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş
FDGR Mediaş
Fundaţiei S’artR – vinet de l’âme

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Comments

comments

Location: Biserica Sfânta Margareta din Mediaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!