,,Riscul expunerii la consumul de droguri pentru copiii și tinerii sibieni a crescut tot mai mult în ultimii ani. Asistăm la o transformare a traficului cu substanțe interzise într-o problemă severă a societății.

După succesul conferinței „Da vieții fără droguri”, organizată în luna ianuarie,  Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Sibiu, a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și a altor instituții cu rol în prevenirea și tratarea consumului de droguri, a decis să organizeze un eveniment similar în Mediaș, care să atragă atenția societății, în special a părinților și a persoanelor  implicate în educația copiilor și în administrarea vieții publice a orașului, asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri în general și mai ales în rândul tinerilor.

Evenimentul are ca scop informarea părinților, a cadrelor didactice și a comunității despre modul în care ne putem lupta cu acest flagel, precum și crearea unui cadru facil schimbului de informații cu specialiștii implicați în zona școlară și educațională, pentru a diminua cât mai mult consumul de droguri și substanțe cu efect psihoactiv  în rândul tinerilor.

Acțiunea organizată la Mediaș va fi realizată în parteneriat cu Instituția Prefectului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, Serviciul Rutier Sibiu, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu, Asociația Energia Inteligentă, Muzeul Gazelor Naturale, Napoca  Rally Academy, Teen Challenge Smart România, dl.Copăceanu Mihai- psiholog, dl. Cristi Dănileț- judecător Tribunalul Cluj.

Evenimentul va avea loc în data de 21 aprilie, ora 16.00, la Sala Traube din municipiul Mediaș.

 

Accesul în sală se face pe bază de înscriere (termenul limită pentru înscrieri este 20 aprilie).

 

Vă rugăm să vă înscrieți aici:

Eveniment Y.E.S. 21 aprilie, Medias

 

Înscrierea online presupune prezența dumneavoastră fizică în cadrul evenimentului. Locurile sunt limitate. Vă mulțumim!

Vor fi prezenți polițiști specializati din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu precum și specialiști din justiție, psihologi, medici, ONG- uri de profil, părinți și profesori.”

Comments

comments

Location: Sala Traube Mediaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!