Pe 14 decembrie 2024, punctul gastronomic local Copșa Mare 122 organizează un eveniment special de iarnă, adresat iubitorilor de tradiție și experiențe autentice în Colinele Transilvaniei. Aflat în apropiere de Biertan, locația oferă o zi de neuitat cu bucate alese, ateliere de meșteșuguri, muzică live, colinde și decoruri de sărbătoare.

Programul evenimentului include:

  • Brunch de bun-venit: produse locale – jumări, brânzeturi, zacuscă, cârnați, pâine coaptă pe vatră, ceai, vin fiert.
  • Ateliere de creație și meșteșuguri: participanții vor putea învăța să decoreze turte dulci, să confecționeze ornamente de Crăciun, să păslească lână și să participe la alte activități specifice iernii transilvănene.
  • Preparate tradiționale: sarmale cu mămăligă, supă de găină cu tăiței de casă și deserturi calde precum lichiu cu griș.
  • Spectacol de colinde și muzică folk interpretate live, care vor aduce farmecul colindelor românești, cântate de prichindeii din sat și de muzicieni locali.
  • Vizită la târgul de Crăciun Biertan pentru cei care doresc să prelungească experiența tradițională.

Costuri și rezervări:

  • Adulți: 265 lei
  • Copii (7-14 ani): 135 lei; copiii sub 7 ani au acces gratuit
  • Rezervările sunt deschise până pe 12 decembrie, ora 12:00, și se fac prin completarea formularului disponibil aici. Pentru confirmare, se solicită un avans (60 lei/adult, 30 lei/copil), rambursabil dacă anularea se face până la 11 decembrie.

Alte detalii: Participanții pot achiziționa produse locale – dulciuri, miere, jucării din lemn, decorațiuni realizate din materiale reciclabile. De asemenea, sunt disponibile și servicii de cazare cu mic dejun inclus, pentru cei care doresc să rămână peste noapte.

Acest eveniment organizat de Culinarativ și Copșa Mare 122 este o invitație la explorarea tradițiilor, savorilor și farmecului autentic al satului transilvănean într-un decor de iarnă de poveste.

Comments

comments

Location: Copsa Mare 122

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!