Asociatia de Turism si Ecologie DIANTHUS in parteneriat cu Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret cu sprijinul BinderBubi Hotel & Spa va invita la cea de-a 6-a editie a Crosului Binder in data de 15 Mai 2016.

Crosul Binder este un eveniment de promovare a miscarii in natura si a vietii active indiferent varsta. Cu motto-ul “Alearga pentru tine si aproapele tau !”  Crosul Binder va invita sa va bucurati de primavara si natura, alaturi de familie si prieteni, in alergare sau in plimbare, in imprejurimile frumoase ale orasului Medias.

Categorii de varsta : pana in 12 ani, 12-18, 18-30, 30-45 si peste 45 de ani, masculin si feminin.

Program:

 • 8:30 – 10:30 – inscrieri la Șura lui Binder (langa hotel BinderBubi)
 • 11:00 – start in cele 2 trasee de 4 km, 14 km
 • 13:30 – premiere si tombola cu premii oferite de parteneri

Crosul  Binder este un eveniment caritabil, din taxa de participare adunată ( 10 lei copii / 20 lei adulti) si cu alte fonduri care se vor strange, se va extinde parcul “La Butuci” realizat anul trecut la Baraj Ighis. Mai multe detalii aici.

Cum poti contribui la Crosul Binder:

 • hai cu prietenii si familia, anunta-ti colegii de munca si cunostintele
 • da share event-ului de pe Facebook, like paginii asociatiei Dianthus
 • daca reprezinti o companie, o poti implica prin acordarea unui premiu sau a unei donatii pentru constructia parcului
 • intra in echipa de organizare

Daca vrei sa contribui la extinderea parcului dar nu poti ajunge la Cros poti face o donatie in contul  RO43 RNCB 0231 0195 2948 0001, deschis pe numele Asociatiei de Turism si Ecologie Dianthus la BCR Medias, Cod fiscal:  7119395

Pentru mai multe informatii: 0763935410 Caba Dan, 0744828120 Feri Teglas.

Sustinatori: BinderBubi Hotel & Spa, Magazin Naturist EcoLife, Contrast Publicitate, Meditur, Konsta Splendid, Magazin FAN SPORT

Comments

comments

Location: Sura lui Binder - Hotel BinderBubi Medas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
 • Casa Gazelor Naturale Medias

  Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

 • Muzeul Municipal Medias

  Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

 • Sinagoga Medias

  Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!