Walking Tours Medias vă invită duminică 2 Aprilie la Drumeție cu degustare în turn: Mediaș – Moșna
Drumeție cu degustare în turn: Mediaș – Moșna
Duminică, 2 aprilie, vă propunem o combinație mult așteptată: drumeție + degustare de produse locale + turn.
Pornim de la un turn din Mediaș – Turnul Aurarilor – o luăm în sus pe deal, prin pădure,
ajungem sus pe creasta dealurilor, admirăm Munții Făgăraș (dacă există vizibilitate) și la un moment dat coborâm spre Moșna. Ajungem în sat, intrăm în biserica fortificată și apoi urcăm în Turnul Slăninii pentru o degustare de slănină (și cârnați și brânză și legume și jumări și țuică).
Întâlnire: ora 9:45
Loc de întâlnire: Turnul Forkesch (vizavi de Catedrala Ortodoxă)
Strada Cloșca intersecție cu Strada Iorga ( 46.16210640207617, 24.354928809409387)
̗ :
Dificultate traseu: mediu;
Distanță: 14 km
Diferență de altitudine: 168 m;
Altitudine maxima: 468 m
Altitudine minimă: 300 m
Durata totală a experienței: 5 ore
Din Moșna ne întoarcem cu taxiurile în Medias – 10 lei de persoană.
Echipament obligatoriu:
Bocanci de drumeție;
Haine adecvate sezonului
Sticlă de apă
Recomandări echipament:
Bețe trekking (dacă există în dotare)
: Ioana Pătrășcoiu
Informații la telefon: 0 729 05 06 36
Costuri: 110 lei/persoană
Pretul include: ghidaj, gustare, intrare în biserica evanghelică
Pentru bilete: https://embed.booktes.com/…/drumetie-cu-degustare-in…
———————————————
Disclaimer:
Pentru copiii până în 14 ani participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).
————————-
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, pentru promovarea Walking Tours Mediaș.
Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.

Comments

comments

Location: Turnul Forkesch (vizavi de Catedrala Ortodoxă) Strada Cloșca intersecție cu Strada Iorga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!