Asociaţia „De-a Arhitectura“, alături de Primăria Municipiului Mediaș, vă invită în data de 5 iunie 2019, la expoziţia de final de an a claselor „De-a arhitectura din Mediaş“. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Municipal Mediaș, iar principalii participanți vor fi elevii clasei I de la Școala Gimnazială nr.7, îndrumați de învățătoarea Iulia Șerban și elevii clasei a III-a Step by Step de la Școala Gimnazială nr.4, îndrumați de învățătoarele Pex Simona Felicia și Marcu Liliana Maria, toți aceștia urmând unul dintre programele asociaţiei în anul şcolar 2018-2019.
Expoziţia va putea fi vizitată gratuit de către toți cei interesați, în data de 5 iunie, la Muzeul Municipal Mediaş, str. Mihai Viteazul, nr. 46, între orele 10:00 şi 12:00, când se va desfășura și un micro-atelier cu teme surpriză din cadrul programului „De-a arhitectura“. De asemenea, premierea participanților va avea loc la ora 11:00.
Expoziţia de la Mediaș sărbătoreşte rezultatele procesului educaţional desfăşurat de elevi pe perioada anului şcolar,alături de tandemul cadru didactic-arhitect îndrumător, şi prezintă creaţiile copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin machetele oraşelor imaginate de ei.
Programa şcolară pentru disciplina opțională „De-a arhitectura. Educaţie pentru arhitectură şi mediu construit“ propune o abordare interdisciplinară, care îmbină elemente de educaţie tehnologică, matematică, abilităţi practice, limba română, alfabetizare digitală şi istorie comunitară, subsumându-le în acelaşi timp unor elemente de educaţie civică. Dincolo de tematica propusă, noutatea disciplinei vine din activităţile practice derulate. Metodele de lucru folosite sunt: jocuri creative pentru dezvoltarea simțului de observație și a inteligenței artistice și tehnice, jurnal de învățare, jurnalul preferințelor, discuții de grup, discuții ghidate, lucrul în echipă, prezentări interactive. Mijloace de exprimare folosite sunt: desen, fotografie, colaj, lucrul în 3 dimensiuni, exprimare orală și în scris. Programul presupune dezvoltarea abilităților de investigare, analiză și critică, de sinteză, reprezentare, exprimare și de a face conexiuni, a imagina, a inventa și de a comunica idei.
Programele se desfăşoară la nivel naţional ca opţional sau extracurricular şi sunt gratuite.