“FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE ROMANESTI” își deschide porțile saptamana aceasta, în Centrul Mediasului,  Piata Regele Ferdinand I, de joi 29  Iulie până duminică 01 August!

O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la “FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE ROMANESTI” de saptamana aceasta, din PIATA REGELE  FERDINAND I DIN MEDIAS, un festin gastronomic la care sunteți invitaţi, de joi până duminică, pentru că sloganul evenimentului este ” La Plăcinte Înainte!”

Festivalul va aduce în orașul dumneavoastră bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate Plăcintelor, organizatorii vă provoacă să savurați plăcinte din toate zonele tradiționale românești, dar și delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic!
De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă “de la mama ei”, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, plăcinte grecești, plăcinte turceşti şuberec, plăcintă cu carne de vită, cu brânză și mentă, în foi fine și lipie subțire, o multitudine de gogoși, langoși și clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege.

Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului o gamă variată de alte “merinde”: de dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri fel de fel, bunătăți pentru toate gusturile.
Show-uri culinare de preparat plăcinte, Record Culinar- cea mai mare plăcintă cu brânză dulce și stafide, o horă a plăcintelor, toate aceste surprize și multe altele vă așteaptă weekend-ul acesta, de joi pana duminica, 29 iulie-01 august, în Centru, PIATA REGELE  FERDINAND I DIN MEDIAS!
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar,  fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere… din belșug și cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.

Pentru adolescenti si copii am pregatit cel mai mare si mai frumos parc de distracții, pentru cei mici vor fi instalate  trenulețe, castele și topogane gonflabile, carusele, dar nu vor lipsi nici concursurile care vor implica întreaga familie.
Vreme frumoasă, distractie și multe delicii culinare…aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!
Intrarea este liberă!

Comments

comments

Location: Piata Regele Ferdinand I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!