În perioada 14-16 iunie, Sala Traube din Mediaș va găzdui Festivalul de Teatru ProActoria Mediaș, un eveniment cultural de excepție ce marchează șase decenii de la înființarea Teatrului Popular Mediaș.

Fondat pe 17 ianuarie 1964, Teatrul Popular Mediaș a debutat cu spectacolul “Ancheta” de Alexandru Voitin și a devenit un pilon cultural important al orașului, impresionând publicul cu numeroase premiere și colaborări cu regizori renumiți, precum Constantin Codrescu. În primii 25 de ani de activitate, teatrul a susținut aproximativ 2.200 de spectacole, atrăgând peste 1.100.000 de spectatori.

După o pauză post-revoluționară, teatrul a fost revitalizat în 2004 și continuă să inspire comunitatea locală. Festivalul aniversar de 60 de ani celebrează această moștenire culturală impresionantă printr-o serie de spectacole și evenimente speciale.

Programul Festivalului:

Vineri, 14 iunie:

 • 16:00 – Deschiderea oficială a festivalului
 • 16:30 – Trupa de teatru “Noi și atât” din Mediaș: “O inspecție școlară” de Dumitru D. Pătrașcanu
 • 18:00 – Trupa de teatru “Dan Alecsandrescu” din Roman: “Ultima șansă”, adaptare după Mihail Zadornov
 • 20:00 – Trupa de teatru “Redoute” din Brașov: “Se caută un mincinos”, adaptare după Dimitris Psathas
 • 21:30 – Concert al trupei Milenium din Mediaș

Sâmbătă, 15 iunie:

 • 11:00 – Trupa de teatru “ProActoria Junior” din Mediaș: “Copiii din ziua de azi”
 • 17:30 – Trupa de teatru “Traian Grozăvescu” din Lugoj: “Hangița” de Carlo Goldoni
 • 19:00 – Trupa de teatru “Joker” din Medgidia: “Nimic nu-mi scapă”, adaptare după Adolf de Herz

Duminică, 16 iunie:

 • 11:00 – Trupa de teatru “Joker” din Medgidia: “Pinocchio”, spectacol pentru copii
 • 18:00 – Trupa de teatru “ProActoria” din Mediaș: “Certificatul” de Venerus Popa
 • 19:00 – Închiderea oficială a festivalului

Intrarea este liberă la toate spectacolele, în limita locurilor disponibile.

Sursă foto: Teatrul Mediaș – Trupa ProActoria

Comments

comments

Location: Sala Traube din Mediaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
 • Casa Gazelor Naturale Medias

  Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

 • Muzeul Municipal Medias

  Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

 • Sinagoga Medias

  Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!