Festivalul național de  muzică folk “Mediaş-Cetate Seculară” Ediţia a 33-a, 16-17 Decembrie 2016

Cea de-a 33 editie a festivalului-concurs de muzica folk “Mediaș-Cetate Seculara” va avea loc in perioada 16-17 Decembrie 2016 la Sala Traube din Mediaș. Organizatorii, Primăria Mediaş in parteneriat cu Asociaţia Culturală Mediaş-Cetate Seculară au plăcerea de a anunța perioada de înscriere în concurs și programul evenimentului.

Premii de peste 4500 de lei

Participarea la concurs se face prin completarea formularului de pe site-ul Asociaţiei Medias-Cetate Seculara (2016.medias-cetateseculara.ro – aici poate fi găsit şi regulamentul complet ) şi trimiterea unui demo pe adresa de e-mail specificata pe site. Vor fi admişi, în urma preselecţiei, 10 participanţi şi se vor acorda 5 premii – Trofeul „Medias-Cetate Seculară”, Premiul II, III, Premiul Special al Juriului si Premiul de Popularitate plus alte premii oferite de sponsori, în valoare de peste 4500 lei. Cei care doresc să se înscrie o pot face până în data de 5 Decembrie 2016.

Evaluarea reprezentaţiilor din seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului (componenţa juriului va fi anunţată pe pagina web a Asociaţiei.)

Programul festivalului

16.12.2016

CONCURS

Recitaluri: SEBASTIAN IONEL – castigatorul Trofeului Medias – Cetate  | FLORIN THOMITS |

VASILE MARDARE  | ANDREI PĂUNESCU

After Party – Hanul Greweln

17.12.2016

GALA LAUREATILOR

Recitaluri: GRUPUL MOTTO | ADRIAN BEZNA | MIRCEA BANICIU | NICU ALIFANTIS
After Party – Hanul Greweln

Intrarea este liberă.

Festivalul cu cea mai lunga traditie

Început în anul 1974, Festivalul-Concurs „Mediaş-Cetate Seculară”  a reprezentant locul de debut pentru numeroşi tineri pasionaţi de muzică şi poezie, care au reuşit să răzbată dincolo de porţile sufletului omenesc. Pe scenele din Mediaş, în zilele şi nopţile de festival, au oferit recitaluri extraordinare atât laureaţi ai ediţiilor precedente, cât şi interpreţi consacraţi din muzica românească precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Cârstea, Mădălina Manole, Anca Ţurcaşiu, Daniel Iordăchioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu, Vasile Mardare, Emeric Imre s.a.m.d.

Dupa o perioada de 9 ani de pauză festivalul a fost reluat de către Asociația Mediaș Cetate Seculară în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Mediaș ajungand în 2016 la ediția a 33-a.

Pentru informaţii suplimentare :

Feri Teglas –  Director Festival   – 0744.828.120, contact@medias-cetateseculara.ro

Location: Sala Traube Medias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!