ICon Arts şi UCIMR vă invită să luați parte între 24 Iulie, ora 19:00 – 06 August, ora 15:00 la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului ICon Arts Transilvania, unul dintre cele mai longevive festivaluri dedicate muzicii clasice, jazz și celor mai efervescente creații din domeniul artelor contemporane.

În perioada 24 iulie – 6 august, 9 localități din Sudul Transilvaniei vor fi gazdele unor evenimente muzicale de excepție, precum concerte de muzică clasică, contemporană și jazz, rezidențe artistice interdisciplinare și masterclass-uri pentru instrumentiști. Timp de 14 zile, localități din județele Sibiu, Cluj și Mureș, precum satele Biertan, Richiș, Copșa Mare, Moșna, Rusești, dar și Sibiu, vor deveni puncte de întâlnire pentru peste 150 de artiști de pe 3 continente, care vor susține 20 concerte și recitaluri în locații diverse, de la edificii de cult, acoperișuri, pensiuni, Filarmonică sau chiar în aer liber.
Ediția din acest an a Festivalului ICon Arts propune un program eclectic, multidisciplar și multicultural, în care virtuozitatea muzicii se împletește cu atmosfera pitorească a satelor transilvănene și cu degustarea de preparate tradiționale spre deliciul publicului.
„ICon Arts este un festival care de fiecare dată a privit înainte, cu o viziune interdisciplinară, în care muzica a fost întotdeauna un liant între arte și comunitate, astfel că la a XXI-a aniversare, festivalul promite să ne transporte publicul într-o lume fascinantă a sunetelor și experiențelor. În acest an, vom explora noi frontiere artistice, îmbinând muzica clasică cu elemente contemporane, întrepătrunderi de epoci și stiluri artistice, dar și locații istorice.” – Sebastian Gheorghiu, Manager Cultural și Membru în Consiliul Director UCIMR.
Programul ICon Arts XXI

LUNI, 24 IULIE 2023 MEDIAȘ

Biserica Evanghelică

Ora 19:00 Recital de violoncel Andrei Ioniță
Artist invitat: soprana Diana Țugui
La pian: Edit Arva

JOI, 27 IULIE 2023

RICHIȘ

Biserica Fortificată

Ora 18:00 Recital de violoncel
Artist invitat: Andrei Ioniță
La pian: Edit Arva
Ora 19:00 Gastronomie locală
La curtea Richvini, Richiș

JOI 27 IULIE 2023

SIBIU

Filarmonica de Stat Sibiu

Ora 20:00 Recital de flaut
Artist invitat: Karen Jones

VINERI, 28 IULIE 2023

MEDIAȘ

Biserica Evanghelică

Ora 19:00 Recital de vioară
Artist invitat: Remus Azoiței
La pian: Clementina Ciucu

VINERI, 28 IULIE 2023

SIBIU

Filarmonica de Stat Sibiu

Ora 20:00 Concert Feeria operei
Artist invitat: soprana Diana Țugui
La pian: Lelia Serafinceanu

VINERI, 28 IULIE 2023

RICHIȘ

Ora 19:00 Recital de Percuție
Artist invitat:
vibrafonistul Alexandru Anastasiu

SÂMBĂTĂ, 29 IULIE 2023

CUND

Valea Verde Retreat

Ora 12:00 Garden Party
Festivitatea de absolvire a masterclass-urilor de vioară, violoncel, canto, flaut, percuție
Ora 14:00 Gastronomie locală

DUMINICĂ, 30 IULIE 2023

SIBIU

Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

Ora 19:00 Orchestra de Tineret Sweelinck din Amsterdam (Țările de Jos)

MIERCURI, 02 AUGUST 2023

SIBIU

Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

Ora 18:00 Arcade – Ansamblul ICon Arts
Ora 21:00 Andrei Petrache & TRi (Dublin City University)

JOI, 03 AUGUST 2023

DEALU FRUMOS

Ora 18:00 Recital de chitară
Artist invitat: Costin Soare
Ora 19:00 Gastronomie locală

JOI, 03 AUGUST 2023

SIBIU

Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

Ora 18:00 Opera Sunset
Recital de canto soprana Cellia Costea și baritonul Cristian Hodrea
La pian: Adina Alupei, Nazrin Gulamova, Nigar Hasanli

VINERI, 04 AUGUST 2023

COPȘA MARE

Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

Ora 18:00 Recital de vioară
Artiști invitați: Ladislau Csendes și Tanaka Fumiya
La pian: Dolores Chelariu

VINERI, 04 AUGUST 2023

DANEȘ

Domeniul Dracula

Ora 20:00 Recital de violoncel
Artist invitat: Dragan Djordjević
La pian: Edit Arva

VINERI, 04 AUGUST 2023

SIBIU

Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia

Ora 18:00 Orchestra Giovane Elveția
Ora 21:00 Concert Jazz
Invitați A.C Leonte – voce, Ciprian Pop – chitară, Alex Arcuș – saxofon

SÂMBĂTĂ, 05 AUGUST 2023

MOȘNA

Ora 12:00 Recital MiniCellos și Pianino
Artiști invitați: Ella Bokor – violoncel, Mădălina Pașol – pian

SÂMBĂTĂ, 05 AUGUST 2023

RICHIȘ

Ora 19:00 Arii și duete de operă
Recital de canto
Artiști invitați: soprana Cellia Costea și baritonul Cristian Hodrea
Ora 20:00 Gastronomie locală

DUMINICĂ, 06 AUGUST 2023

AVRIG

Brukenthal

Ora 12:00 Concertul de încheiere a Academiei și Festivalului ICon Arts Transilvania Ediţia XXI
Festivitatea de absolvire și concerte ale masterclass-urilor de vioară, violoncel, canto, chitară.

Filarmonica de Stat din Sibiu este fondată în 1949, având un rol vital în promovarea muzicii clasice încă de pe atunci. Sala Thalia este sediul principal al filarmonicii, unde au loc concerte de muzică clasică și simfonică, și este recunoscută pentru acustica excelentă și frumusețea arhitecturală.
Pentru detalii suplimentare și programul ediției XXI a Festivalului ICon Arts, accesați www.ucimr.ro și www.iconartsfestival.com.
ICon Arts este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.
Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.

Comments

comments

Location: Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!