Mediaș Central European Film Festival “7+1” (MECEFF “7+1”) este deja un festival consacrat, ce și-a câstigat notorietatea cuvenită în peisajul cinematografic și cultural european, cu o contribuție artistică, culturală și socială valoroasă la nivel local, național și european.

Festivalul initiat in 2011, dedicat cinematografiilor ţărilor învecinate României, din perimetrul Europei Centrale: Cehia, Austria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Polonia (cifra „7” din logo) și al unei țări invitate special, diferită în fiecare an (cifra „1”), este un proiect prin care se dorește introducerea noului film românesc într-un context special, atât tematic cât şi de vecinătate geografică: acela al unor cinematografii de mare tradiţie şi producătoare de creatori de film de incontestabil prestigiu, pe care dorim să le facem cunoscute în rândul publicului românesc.

Fiecare din cele cinci editii anterioare MECEFF “7+1” a înregistrat un succes deosebit atât la nivel cultural și artistic, cât și din punct de vedere mediatic și organizatoric, conform opiniei unanime a publicului cinefil, a artiștilor proeminenți prezenți, criticilor de film, a personalităților culturale invitate, a oaspeților și a presei naționale și internationale participante la festival.
Începând cu ediția a V-a, 2015, MECEFF “7+1” a primit marca EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), a Uniunii Europene care certifica înalta ținută artistică și importanța europeană a acestui festival de film cu un impact semnificativ la nivel local, național și internațional. Mesajul EFFE pentru MECEFF “7+1” este: “Prin dezvoltarea comunității și creativității în țările europene, echipa festivalului face din Europa un loc mai bun!”

Succesul MECEFF “7+1” ca festival deja consacrat, ne îndreptățește să organizăm la Mediaș, în perioada 11 – 12 iunie 2016, o etapă premergătoare ediției a VI-a, Remember MECEFF „7+1”.
Datorită faptului că în fiecare an locuitorii orașului și populația din zonă așteaptă cu nerăbdare și vizionează mare parte din filmele prezentate, vrem să readucem în atenția publicului filmele câștigătoare ale Marelui Premiu al Festivalului și alte filme valoroase, premiate la cele cinci ediții anterioare (2011 – 2015).

Valoarea acestora fost atestată inițial de juriul și publicul MECEFF „7+1”, ulterior câștigând premii importante și la alte festivaluri de film internaționale de prestigiu. Printre acestea, enumerăm filmul câștigător al Marelui Premiu MECEFF “7+1”, ediția a V-a, 2015: Orașul câinilor, în regia lui Kornel Mundruczo, care este și câștigătorul Premiului Un Certain Regard – Cannes 2014. De asemenea, filmul polonez “Ida”, în regia lui Pawel Pawlikowski, căruia i-a fost decernat Premiul pentru cea mai bună imagine in cadrul ediției a IV-a a MECEFF “7+1”, 2014, iar în 2015 a câștigat Premiul OSCAR pentru Cel Mai Bun Film Străin.

Filmele ce vor fi prezentate în cadrul etapei Remember MECEFF „7+1” sunt:

– MARELE PREMIU MECEFF “7+1”, ediția a V-a, 2015 si câștigătorul Premiului Un Certain Regard – CANNES, 2014
Orașul câinilor / Fehér isten (2014), regia Kornél Mundruczó, Ungaria, 119 min.
– Premiul pentru cea mai bună imagine MECEFF “7+1”, ediția a IV-a, 2014 și câștigătorul Premiului OSCAR pentru Cel Mai Bun Film Străin in 2015.
Ida (2013), în regia lui Pawel Pawlikowski), Polonia, 80 min.
– MARELE PREMIU MECEFF “7+1”, ediția a III-a, 2013
Țiganii din Shanghai / Shanghai Gypsy (2012), în regia lui Marko Naberšnik, Slovenia, 124 min.
– MARELE PREMIU MECEFF “7+1”, ediția a II-a, 2012
Rosa / Róza (2011), regia Wojciech Smarzowsk, Polonia, 94 min.
– MARELE PREMIU MECEFF “7+1”, prima ediție, 2011
Trandafirașul / Różyczka (2010), regizor Jan Kidawa-Błoński, Polonia, 118 min.

Ediția a VI-a MECEFF “7+1” – Mediaş Central European Film Festival “7+1” este organizată de Asociația Euro Fest, Primăria Municipiului Mediaş prin Direcţia Pentru Cultură, CNC, ICR, Centrul Rus de Știință și Cultură, A.D.I. Regiunea Târnavelor
Parteneri principali: LUXTEN, ROMGAZ, TRANSGAZ, KROMBERG & SCHUBERT
Suporteri: BACHMANN, Federația Comunităților Evreiești din România, Jidvei
Cu sprijinul: MosFilm, Forumului Cultural Austriac, Centrului Ceh, Ambasadei Frantei în Romania, Institutului Polonez din București, Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București, Ambasadei Republicii Slovace în România, Ambasadei Republicii Slovenia în România.

Parteneri media: Observator Cultural, AaRC.ro, Cinemagia, Film New Europe, Radio Romania București fm, ArtActMagazine, Bursa, Liternet, CineFan.ro, Blog de Cinema, CinemaRx, revistatango.ro, calendarevenimente.ro, obiectivmedia.ro, Nova TV, Radio Mediaș 725, Monitorul de Mediaș, Mediaș News, Mediaș News Blog, Feri Teglas Blog, Studentie.ro, înfestival.ro, CasianSoneriu.ro, Mediașlive.ro, obiectivmedia.ro, Sibiu 100%

Comments

comments

Location: Medias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!