Mediaș se pregătește să primească un eveniment muzical de excepție. Orgelsommer Mediaș, gazda evenimentului, are plăcerea de a vă invita să îl urmăriți pe renumitul violonist Alexandru Tomescu, care va susține un concert extraordinar cu renumita  vioară Stradivarius Elder-Voicu, pe data de 06.07.2024, orele 19:30-20:45, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius 2024.

Programul serii:

Johann Sebastian Bach:
6 Suite pentru violoncel, BWV 1007-1012
Stimatul violonist Tomescu promite o interpretare captivantă, subliniind legătura profundă dintre muzică și spiritualitate. „Muzica lui Bach este singura care ne poate reda legătura cu spiritualitatea, cu sferele înalte ale existenței. Cred că stă în puterea fiecăruia dintre noi să-și păstreze reperele estetice și spirituale,” a declarat artistul.

 • Durata: 75 minute
 • Bilete: 20 lei
 • Abonament: 100 lei
 • Reduceri: 5 lei pentru copii (10-18 ani) și studenți
 • Gratuit: pentru copii sub 10 ani și persoane cu nevoi speciale

Alexandru Tomescu, împreună cu vioara Stradivarius, va vizita 18 locații din România, inclusiv orașe și sate, între 25 iunie și 16 iulie 2024. Fiecare concert va fi o experiență unică, datorită spectacolului de lumini creat de regizorul Sergiu Ardelean, evidențiind măreția fiecărei suite de Bach.

Turneul Stradivarius din acest an sprijină educația tinerilor muzicieni, strângând fonduri pentru cursuri de măiestrie artistică. „Busola mea a fost și este muzica,” spune Tomescu, îndemnându-vă să susțineți această cauză nobilă.

Festivalul este susținut financiar de Martin-Luther-Bund și FDGR.

Nu ratați această oportunitate unică de a vă lăsa purtați de magia muzicii lui Bach, într-o seară de neuitat la Mediaș.

Comments

comments

Location: Piaţa Castelului, nr. 2, Mediaș, România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
 • Casa Gazelor Naturale Medias

  Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

 • Muzeul Municipal Medias

  Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

 • Sinagoga Medias

  Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!