Papaiani, Cocias şi Dichiseanu, în spectacolul “Amadeus”
pe scena Salii Traube Mediaș

În data de 22 martie, ora 19.00, la Sala Traube din Mediaș, iubitorii de teatru au ocazia să vadă o piesă de valoare: ”Amadeus”. Spectacolul îi are în distribuție, printre alții, și pe Sebastian Papaiani, Victoria Cociaș și Ion Dichiseanu.
3 generaţii de mari actori şi artişti ai scenei şi filmului românesc, dar şi ai operei române vor pune în scenă una dintre cele mai mari producţii şidistribuţii de teatru din 2016 – ”Amadeus” de Peter Shafer.
Este o ocazie unică pentru public, să-i revadă pe Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu şi Victoria Cociaş alături de George Piştereanu, actorul principal din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”, Tomi Cristin, Dorin Andone, Liviu Cheloiu, Mălina Tomoiagă, Teodora Calagiu Garofil, Teodora Vasu, Ştefania Istrate, Andrei Necula, Darko Huruială, Marius Mihăilă şi Armand Iliescu. Invitata specială a evenimentului va fi soprana Roxana Bageac solistă la Teatrul Național de Operă și Balet.
Regizorul artistic este Toma Enache, iar decorurile şi costumele inedite vor asigura o combinație impresionantă care va face din „Amadeus”, pe lângă un spectacol de excepţie, un joc fabulos de sunet şi lumini.
Biletele s-au pus deja în vânzare si pot fi achiziționate de la Sala Traube la prețul de 60 lei.

Rezumat ”Amadeus”

“In Viena anilor 1781, compozitorul curţii regale, Antonio Salieri este orbit de invidie după ce descoperă harul muzical extraordinar al excentricului, impieliţatului Mozart pe care plănuieşte să îl distrugă prin toate mijloacele posibile”. Aceasta piesa despre viaţa lui Mozart este de fapt o ciocnire subtilă între genialitate şi mediocritate, între divin şi profan. Peter Shaffer a vrut să absolve în această piesă mediocritatea de inutilitate, Salieri deveneind un fel de Iuda care trebuie să săvârşească răul pentru a se împlini “lucrarea” şi în cele din urmă geniul lui Mozart să izbăvească lumea prin muzică. Intr-un fel asta doresc să propun prin acest spectacol teatral o întălnire a profanului cu divinul din muzica lui Mozart, o întălnire a harului actorilor tineri cu aşteptările publicul larg, o întâlnire a purităţii luminoase cu bezna din noi şi în tot acest joc să ne imaginam că suntem pe rând Mozart şi Salieri pentru ca în final să recunoaştem că ambii sălăşluiesc în fiecarea din noi. Dintotdeauna! (Toma Enache – regizor)

Comments

comments

Location: Sala Traube Mediaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!