Papaiani, Cocias şi Dichiseanu, în spectacolul “Amadeus”
pe scena Salii Traube Mediaș
În data de 22 martie, ora 19.00, la Sala Traube din Mediaș, iubitorii de teatru au ocazia să vadă o piesă de valoare: ”Amadeus”. Spectacolul îi are în distribuție, printre alții, și pe Sebastian Papaiani, Victoria Cociaș și Ion Dichiseanu.
3 generaţii de mari actori şi artişti ai scenei şi filmului românesc, dar şi ai operei române vor pune în scenă una dintre cele mai mari producţii şidistribuţii de teatru din 2016 – ”Amadeus” de Peter Shafer.
Este o ocazie unică pentru public, să-i revadă pe Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu şi Victoria Cociaş alături de George Piştereanu, actorul principal din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”, Tomi Cristin, Dorin Andone, Liviu Cheloiu, Mălina Tomoiagă, Teodora Calagiu Garofil, Teodora Vasu, Ştefania Istrate, Andrei Necula, Darko Huruială, Marius Mihăilă şi Armand Iliescu. Invitata specială a evenimentului va fi soprana Roxana Bageac solistă la Teatrul Național de Operă și Balet.
Regizorul artistic este Toma Enache, iar decorurile şi costumele inedite vor asigura o combinație impresionantă care va face din „Amadeus”, pe lângă un spectacol de excepţie, un joc fabulos de sunet şi lumini.
Biletele s-au pus deja în vânzare si pot fi achiziționate de la Sala Traube la prețul de 60 lei.
Rezumat ”Amadeus”
“In Viena anilor 1781, compozitorul curţii regale, Antonio Salieri este orbit de invidie după ce descoperă harul muzical extraordinar al excentricului, impieliţatului Mozart pe care plănuieşte să îl distrugă prin toate mijloacele posibile”. Aceasta piesa despre viaţa lui Mozart este de fapt o ciocnire subtilă între genialitate şi mediocritate, între divin şi profan. Peter Shaffer a vrut să absolve în această piesă mediocritatea de inutilitate, Salieri deveneind un fel de Iuda care trebuie să săvârşească răul pentru a se împlini “lucrarea” şi în cele din urmă geniul lui Mozart să izbăvească lumea prin muzică. Intr-un fel asta doresc să propun prin acest spectacol teatral o întălnire a profanului cu divinul din muzica lui Mozart, o întălnire a harului actorilor tineri cu aşteptările publicul larg, o întâlnire a purităţii luminoase cu bezna din noi şi în tot acest joc să ne imaginam că suntem pe rând Mozart şi Salieri pentru ca în final să recunoaştem că ambii sălăşluiesc în fiecarea din noi. Dintotdeauna! (Toma Enache – regizor)