In 5 Mai, Dan Ilcus si restaurantul chinezesc ZEN va invita la spectacolul Santinele. Vor concerta:

NICU ZOTTA, prima dată într-un eveniment public oficial la Mediaş.

CĂTĂLIN STEPA, prima dată într-un concert privat la Mediaş.

CRISTIAN PUSTAI, prima dată oficial, într-un eveniment public.

Responsabil de culoare şi improvizaţie: Corneliu Lăpădatu.

Pentru rezervări şi informații: 0749060552 / 0754497829

Rezervările se fac numai pe bază de bilet.

Suport artist: 30 lei.

Despre invitati: 

Nicu Zotta este unul dintre puţinii artişti de calibru care s-au copt în afara Cenaclului Flacăra. Valoarea sa a fost recunoscută de lumea bună a folkului românesc, mărturie stând zecile de premii serioase dintre care amintim doar Premiul individual folk la Cântarea României (1987), Premiul Vali Sterian (Om bun 2007), Trofeul Festivalului Om Bun (2008), Premiul Radio France Internaţional (Călăraşi), de mai multe ori Premiul I şi Trofeul Festivalului Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului” de la Tg. Jiu, Trofeul Gil Ioniţă (Oneşti), Trofeul Bucovinei (Vatra Dornei 2008), Premiul special la Festivalul Castanelor (Ploieşti), Brăila, s.a.

Cătălin Stepa. Om al Văii, de profesie jandarm montan la Straja, “eroul de pe DN7A”, cel care duce “o frumoasă povară” (Nicu Alifantis). Împins de la spate de Victor Socaciu, este unul dintre artiştii valoroşi ai generaţiei sale. A iniţiat din 2010 spectacolul de folk ”Cântec pentru prieteni – În Memoriam Tatiana Stepa, organizat iniţial în Petroşani şi ulterior la Palatul Cultural din Lupeni.

Corneliu Ioan Lăpădatu a mai apărut în concerte la Mediaş alături de Ovidiu Mihăilescu (Carnaval) şi Emeric Imre (Ipostaze).

A urmat Şcoala Militară de Muzică din Bucureşti (1971), membru în Fanfara Şcolii Militare de Ofiţeri din Sibiu şi în Big Band-ul Casei Armatei din Sibiu la chitara şi trombon. De-a lungul carierei a abordat fenomenul muzical din multiple unghiuri începând de la muzica orchestrală şi până la folclor, rock sau jazz. A fost membru în mai multe formaţii artistice sau trupe cum ar fi RIFF, Prefix 924, Transilvania Band, Radu Ghizășan Band, Snaco Dixie Jazz Band, Acoustic Band Jazz, Sonic, Meridian & Spectral Group, Orchestra Hermannstadt “07, Salt Band, s.a. A participat la numeroase spectacole sau turnee, în ţară şi în străinătate, amintind aici spectacolul “Cenuşa timpului” sau “ROMANIAN JAZZ & JAM” – organizat de Institutul Cultural Român din Viena.

Comments

comments

Location: restaurant Chinezesc ZEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!