Comuna Târnava intră în ultimele pregătiri pentru cea de-a opta ediție a Zilei Recoltei, eveniment tradițional așteptat de toată lumea!

În data de 1 octombrie, gospodinele din zonă vor avea ocazia de a-și umple cămara cu produse proaspete comercializate la prețuri de producător. Ziua Recoltei aduce în fiecare an o varietate de activități pentru toate gusturile, de la expoziții cu animale și produse tradiționale, la concursuri specifice toamnei, cu momentul cel mai așteptat, “Ceaunul Târnavei”, unde bucătarii locali demonstrează măiestria lor în prepararea unor mâncăruri delicioase.

Până în prezent, cinci echipe s-au înscris în competiția “Ceaunul Târnavei”, dar cei interesați mai pot să se înscrie în concurs contactând Primăria Târnava la numărul de telefon 0269.806.775 sau prin e-mail la adresa ghiseulunic@primariatirnava.ro.

De asemenea, evenimentul va găzdui expoziții cu lucrări tematice de toamnă realizate de elevii de la Liceul Tehnologic “Stănescu Valerian”, care vor susține și momente artistice. Standurile cu legume și fructe ale producătorilor locali sau din județ vor oferi o gamă diversificată de produse.

Programul artistic al Zilei Recoltei va fi susținut de interpreți îndrăgiți precum Aurelian Adam, Bianca & Diana Crețu, Sergiu Pașcalău și Luminița Dejan.

Evenimentul se va încheia cu tradiționalul foc de tabără, iar programul complet pentru Ziua Recoltei este următorul:

 • Ora 10:00 – Expoziție de animale și produse tradiționale, începe concursul de gătit “Ceaunul Târnavei”, lucrări tematice de toamnă ale Liceului Tehnologic “Stănescu Valerian”, momente artistice ale Liceului Tehnologic “Stănescu Valerian”.
 • Ora 13:00 – Deschiderea oficială
 • Ora 14:00 – Festivitatea de premiere
 • Ora 15:00 – Aurelian Adam
 • Ora 16:00 – Bianca & Diana Crețu
 • Ora 17:00 – Sergiu Pașcalău
 • Ora 18:00 – Luminița Dejan
 • Ora 19:00 – Foc de tabără
 • Ora 22:00 – Închiderea evenimentului

Ziua Recoltei promite să fie o zi de bucurie și sărbătoare pentru întreaga comunitate din Târnava și pentru toți cei care doresc să se alăture acestui eveniment tradițional.

Comments

comments

Location: Zona târgului de animale, comuna Târnava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
 • Casa Gazelor Naturale Medias

  Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

 • Muzeul Municipal Medias

  Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

 • Sinagoga Medias

  Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!