Grupul Motto, în parteneriat cu Asociația Mediaș Cetate Seculară și Primăria Mediaș, vă invită sâmbătă, 25 mai, la ora 18:00, la lansarea albumului „Totuși iubirea peste blestem”. Evenimentul va avea loc în Sala Traube din Mediaș și va avea ca invitați speciali artiștii Walter Ghicolescu, Virgil Suciu și Grupul Balada. Accesul este gratuit.

Albumul „Totuși iubirea peste blestem” cuprinde 15 cântece, fiind compus pe versurile unor poeți celebri precum Mihai Eminescu, George Topîrceanu și Adrian Păunescu, dar și ale unor poeți mai puțin cunoscuți, cum sunt Nuța Istrate Gangan, Nicu Popa și Marcel Cîmpeanu. Membrii grupului, Adela Deac și Bogdan Suciu, au contribuit și ei cu versuri proprii.

Grupul Motto a fost fondat în 2009, din pasiunea comună pentru muzica folk. Albumul a fost înregistrat de:

 • Bogdan Suciu: voce, chitară armonie, electrică, solo, bass
 • Adela Deac: voce, chitară armonie, instrumente virtuale (percuție și clapă)
 • Lea Muszka: voce, chitară armonie
 • Daniel Cristea: voce, chitară armonie

Înregistrările au fost realizate la Home Studio Motto Mediaș, aranjamentul muzical aparține Grupului Motto, iar vioara la cântecele 1 și 13 este interpretată de Jimi El Laco. Mix-Mastering-ul a fost realizat de Adela Deac, iar design-ul coperții și fotografiile aparțin lui Feri Teglaș și Bogdan Nicolae.

De-a lungul timpului, Grupul Motto a participat la numeroase activități culturale și festivaluri de muzică folk, atât pe plan local, cât și național. Membrii grupului sunt implicați activ în Asociația Culturală Mediaș Cetate Seculară și în organizarea Festivalului Concurs Național de Muzică Folk Mediaș Cetate Seculară, cel mai longeviv festival de folk din România.

Grupul Motto vă așteaptă cu drag sâmbătă, 25 mai, la ora 18:00, în Sala Traube, pentru o seară de neuitat în compania muzicii folk!

Comments

comments

Location: Sala Traube, Mediaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
 • Casa Gazelor Naturale Medias

  Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

 • Muzeul Municipal Medias

  Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

 • Sinagoga Medias

  Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!