Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB ce va avea loc sâmbăta 20 august 2016, cu start și finiș la Saschiz, satul din apropierea localității Viscri și al cărui scop este lansarea și promovarea rețelei de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara. Concursul este la a III-a ediție și se va desfășura pe 2 distanțe. O distanță de 75 km și una pentru începători de 40 km. Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețea cât și dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi. Traseele de concurs trec prin curțile bisericilor fortificate și cel lung prin cetatea Saschiz.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi o experienta unica utilizatorilor, de a atrage un numar cat mai mare de iubitori ai miscarii in aer liber in zona si de a creste veniturile localnicilor printr-un turism verde si responsabil. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt usor de urmarit, sunt construite in proportie de 80% prin padure si pot fi utilizate pe toata perioada anului, exceptand perioadele cu zapada.

 

Program

Va invitam sa va bucurati de trasee, de activitatile culturale, de natura, de arhitectura si mancarea din zona Tarnava Mare in zilele dinainte de concurs. Astfel va propunem un program turistic in fiecare zi si va recomandam o tura usoara de bicicleta.

Pentru ca experienta sa fie cat mai diversa in fiecare zi te invitam intr-o alta zona propunandu-ti o fortificatie, o pensiune, o bautura si o minitura cu bicicleta.

Miercuri (Ziua cultural-istorica Bunesti si Crit) (3.5h)
– 17:00 – 17:45 Intalnire si vizitarea Bisericii Fortificate din Crit
– Mers pe bicicleta sau cu mijloace proprii pana la Bunesti
– 18:30 – 19 Vizitarea Bisericii Fortificate din Bunesti
– 19:00 Vizitarea pensiunii Bike Check Inn si degustarea unei bauturi de soc

* Inscrie-te aici
** Tura recomandata de bicicleta este Crit – Bunesti – Crit.
Traseul este pe poteca construita, 9km in total. Vezi traseul aici.

Joi 18 august (Ziua cultural-istorica Viscri)(3.5h)
– 16:00 Intalnire si vizită la casa printului Charles
– 17:00 Vizitarea muzeului si bisericii fortificate din Viscri Vizita la fierarul din Viscri
– 17:45  Vizita la fierarul din Viscri
– 19:00 Vizitarea pensiuni Viscri 125

* Inscrie-te aici
** Tura recomandata de bicicleta este Viscri – Bunesti – Viscri
Viscri-urcare pe poteca pietruita – coborare pe iarba – traversare sosea- urcare pe dealul de iarba (marcaj cu banda/parte din traseul de concurs) – Bunesti – Intoarcere pe sosea in Viscri/mers acasa – aproximativ 19km. Vezi traseul aici.

Vineri 19 august (Ziua cultural-istorica Saschiz)

– 16:00 vizitarea centrului de ceramica unde se fac medaliile si trofeele
– 17:15 vizitarea Bisericii Fortificate din Saschiz cu ghid care va impartasi povestile locului si va oferi posibilitatea vizitarii podului bisericii.
-18:15 vizitarea Cetatii Saschiz

* Inscrie-te aici
** Tura recomandata de bicicleta este Saschiz-creasta dealului-Coborare prin padure si cetate – Saschiz
Urcare de la start pe sosea 5km pana in creasta dealului cu belvedere spre pajistile dinpre Daia, sus se face dreapta, se merge pe marcajul roz si intoarcerea se face prin padure pe traseul final de la distanta lunga care trece prin cetate. – aproximativ 12km. Vezi traseul aici.

*Pentru detalii puteti suna la 0744.44.1980 – Irina Calomir.
Pentru a achizitiona produse locale sau a servi pranzul, gasesti detalii aici.

19:00 – 22:00 Ridicarea numerelor de concurs din Saschiz de la sediul Fundatiei ADEPT.

Sambata 20 august
7:30-9:00 Ridicare numere concurs din Saschiz din zona de start
10:00 START – Transilvania Bike Trails Race
12.00 Sosirea primilor concurenti
14:00 Masa cu produse locale si tauras la proțap
17:00 Premiere traseul scurt
18:00 Concert 4Tune Quartet
19:00 Premiere traseul lung si tombola
21:00 Socializare la foc, vin si chitara

Duminica
Tura usoara de refacere pe traseele construite.

Mai jos aveti alte activitati pe care le mai puteti desfasura in zona inainte sau dupa concurs. O parte din actvitatile dinainte si de dupa concurs am incercat sa le incadram intr-un program, asa incat sa va insoteasca sau astepte un ghid.

Vizitarea bisericilor fortificate Crit, Viscri, Saschiz, Meshendorf
Vzitarea diferitelor pensiuni care au refacut casele sasesti si au adaptat functionalitatea la arhitectura initiala (Viscri 125, Bike Check Inn …)
Vizita la ferma de bivoli Mesendorf
Vizitarea centrului de ceramica de la Saschiz (se fac demonstrații)
Vizita la cetatea taraneasca de pe deal din Saschiz
Vizita la caramidarul din Viscri
Vizita la fierarul din Viscri
*Pe masura ce ne apropiem de concurs incercam sa programam aceste activitati la anumite ore, o parte urmand sa se desfasoare in saptamana dinainte de concurs.

Cazarile
E bine sa faceti rezervarile din timp pentru ca luna august e o perioada destul de aglomerata. In aceasta perioada o parte din sași se reintorc in vacanta sa-si revada locurile in care au crescut si sa se reântâlnească iar 30 de locuri sunt ocupate de voluntarii nomazi veniți din Bucuresti.
De la Rupea până la Sighisoara sunt mai multe sate cu pensiuni care va pot gazdui.
Chiar si asa o sa incercam sa construim un camping in apropierea zonei de start si sa amenajam o parcare in localitate.

Location: Saschiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!