Seria ”Montessori pentru Părinți”, sub egida Educație by Codruța Brustur și a Centrului de dezvoltare pentru părinți și copii Echilibrium, debutează la Mediaș cu evenimentul “Recompense și pedepse, limite și libertăți în sistemul Montessori”.

În cadrul workshop-ului vom vorbi:

 • despre mult discutatele recompense și pedepse, dacă funcționează și de ce;
 • despre libertatea de care avem nevoie și până unde se întinde ea;
 • cum să stabilim atât de necesarele limite pentru copiii noștri.

Evenimentul se adresează în egală măsură părinților în devenire, proaspeților părinți, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu școlari și preșcolari și, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor și cadrelor didactice din grădinițe și învățământul primar, care își doresc să sprijine dezvoltarea armonioasă a copilul, respectând și venind în întâmpinarea etapelor naturale de evoluție ale acestuia, indiferent dacă intenționează sau nu să înscrie copilul în sistemul educațional Montessori.

 

Participând la această serie de workshop-uri Montessori, vei afla:

 • cum să îți ajuți copilul să își dezvolte independența funcțională;
 • cum să devii un părinte implicat;
 • cum să îți dezvolți capacitatea de a empatiza cu copilul tău;
 • cum să îi oferi posibilitatea copilului tău de a se dezvolta sănătos, în ritmul său propriu;
 • cum să îți pregătești copilul pentru o integrare armonioasă în colectivitate.

Participanţii vor pleca cu un bagaj de cunoştinţe şi tehnici ce le va permite să insufle o atitudine pozitivă şi copiilor lor. Împreună putem dărui societății o viitoare generație mai sigură pe sine și mai armonioasă!

”Să nu faci niciodată pentru un copil ceea ce poate face singur” – Maria Montessori

Sistemul Montessori este un sistem alternativ foarte apreciat datorită abordării sale personalizate pentru fiecare copil în parte, cu scopul atingerii potențialului acestuia. Dar Montessori este mai mult decât un sistem educațional, este un stil de viață! Putem aplica principiile simple propuse de dr. Maria Montessori în fiecare zi, încă din prima zi de naștere. Rolul acestor workshopuri este familiarizarea cu noțiunile de bază, astfel încât să îi ajutăm cât putem de mult pe copiii noștri să devină independenți, încrezători în forțele proprii și să se dezvolte armonios conform propriilor lor interese și capacități.

Când?
11 mai 2016, ora 18:00 – 20:00

Unde?
Sala de conferințe a Hotelului Traube, Piața Regele Ferdinand I nr 16, Mediaș

Cât costă?
50 lei/persoană

Înscriere

Pentru a participa la eveniment, este necesară înscrierea.
Vă puteţi înscrie pe e-mail la adresa contact@centrulechilibrium.ro sau vă puteți rezerva telefonic un loc, apelând 0727-566-571 (Ina Lupu).

Plata se poate face online, prin ordin de plată sau la sediul centrului Echilibrium. Factura proforma o veţi primi pe adresa de email şi trebuie achitată în termen de 5 zile calendaristice.

Locurile sunt limitate!

Comments

comments

Location: Sala de conferinte - Hotel Traube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
 • Casa Gazelor Naturale Medias

  Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

 • Muzeul Municipal Medias

  Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

 • Sinagoga Medias

  Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!