Sub deviza “Să promovăm mișcarea, sănătatea și natura”, rezidenții și angajații Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș vor desfășura în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Sibiu, acțiunea sportivă intitulată “Zilele Tineretului Medieșean” ciclism – drumeție – orientare turistică, în cadrul programului de utilitate publică “Sportul pentru Toți”.

Acțiunea sportivă va începe la sediul C.I.T.O. Mediaș pe Str. G. Topârceanu nr. 14 unde participanții vor primi informații legate de reguli de circulație rutieră pentru bicicliști, orientare turistică și aspecte privind efectuarea drumețiilor. Se va prezenta traseul de parcurs de către bicicliști și se va da startul la ora 8:00. La acțiune participă 30-50 de persoane, rezidenți și angajați ai centrului, voluntari precum și membrii din comunitate.

Activitatea va fi structurată astfel :

 • Ciclism pe ruta Mediaș – Valea Lungă – Păucea și retur
 • Drumeție și Picnic -Biserica Evanghelică din Păucea
 • Orientare turistică : Situl ”Movilele de la Păucea”

Traseele de acces spre locul evenimentului, precum și cele de dispersare vor fi:

Ora 8:15 plecarea pe următorul traseu : Str.George Topârceanu nr. 14 , Str. Horea, Str. Mihail Viteazu, Podul mare peste Târnavă, Str. Stadionului, Drum comunal 17 Valea Lungă , Păucea .

Returul la ora 12:00 – Drumul comunal 17 Păucea, Valea Lungă, Str. Stadionului, Podul mare peste Târnavă, Str. Mihail Viteazu, Str. Horea, Str. George Topârcenu nr.14.

Amator sau performant, sportul aduce obiective, visuri și aspiraţii personale și tot tacâmul de mijloace necesare… Aduce disciplină, concentrare, sacrificii (mai mici sau mai mari), priorităţi și multă muncă. Multe repetiţii… Perseverenţă… Curaj.

Acestea sunt provocările pentru sportivii amatori care vor participa anul acesta la ” Sportul pentru toți ” ediția a III-a.

Ce ne așteaptă : 22 de km parcurși pe bicicletă, orientare turistică la situl ” Movilele de la Păucea” și un minunat picnic în curtea Bisericii evenghelice din Păucea

Organizator CITO Mediaș în parteneriat Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Sibiu. Ne vor fi alături Primăria Dîrlos, Primăria Blăjel, Poliția Locală Mediaș.

” Sportul pentru toți ” este despre prieteni, oameni frumoși și pasiunea pentru pedalat. Este despre a fi alături de comunitatea din care faci parte, despre mișcare, distracție, relaxare și bună dispoziție.

Ești așteptat în 17 august 2019 , fix la ora 8 să vii cu gașca de prieteni la un eveniment pe care nu ai voie să-l ratezi, la o zi care începe cu bicicleta și se termină tot cu ea.

Comments

comments

Location: Str.George Topârceanu nr. 14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
 • Casa Gazelor Naturale Medias

  Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

 • Muzeul Municipal Medias

  Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

 • Sinagoga Medias

  Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!