2 proiecte din #Mediaș înscrise la Maratonul Internațional Sibiu! Vezi cum poți să contribui

2 proiecte din #Mediaș înscrise la Maratonul Internațional Sibiu! Vezi cum poți să contribui

Crucea Roșie Mediaș și Casa de lângă Sinagogă Mediaș și-au înscris proiectele la Maratonul Internațional Sibiu.

CRUCEA ROȘIE

Aceștia vor să strângă bani pentru amenajarea unei alei senzoriale pentru copiii cu autism, în incinta Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian din Mediaș, cu o lungime de 30 de metri.

”Prin crearea aleii senzoriale dorim ca copiii cu autism să urmeze programe intensive de terapie care duc la o recuperare funcţională a întârzierilor în dezvoltare şi la adaptarea acestora la mediul în care trăiesc, în special cu mediul înconjurător.

Totodată sperăm la schimbarea comportamentului copiilor faţă de cei din jur, că vor începe să fie mai atenţi, mai toleranţi şi mai interesaţi de mediul înconjurător, că se vor forma noi abilităţi şi cunoştinţe și în final, la modificarea stării psihice a copiilor: SĂ DEVINĂ FERICIȚI. Terapia se va desfăşura pe termen lung, copiii având 1-2 ore de terapie în fiecare zi, în funcţie de vârstă şi de nivelul abilitaţilor şi dificultăţilor”, este mesajul reprezentanților Crucei Roșii.

Te poți înscrie ca și alergător sau poți susține unul AICI.

CASA DE LÂNGĂ SINAGOGA MEDIAȘ

Se dorește continuarea activităților organizate la Sinagoga Mediaș. La începutul acestui an, a fost înființată Asociația Fanny Baumel, prin care echipa dorește să acceze sprijinul necesar pentru îmbunătățirea acestui centru socio-cultural alternativ.

Accesul la evenimente culturale alternative duce la crearea unei conștiințe ecologice, creșterea nivelului de toleranță față de grupuri vulnerabile, formarea unui spirit civic prin implicarea localnicilor în proiecte pentru comunitate, conștientizarea publicului local asupra moștenirii lăsate de comunitatea evreiască. Prin desfășurarea acestor activități, reușim să salvăm și să păstrăm o parte din patrimoniul și istoria orașului.

Dorești să te înscrii ca și alergător sau să susții unul? Apasă AICI.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!