Asociatia Dianthus si Colegiul SNG promoveaza permacultura la Medias

Asociatia Dianthus si Colegiul SNG promoveaza permacultura la Medias

În perioada Aprilie – Iulie 2022, Asociația Dianthus în parteneriat cu Colegiul “Școala Națională de Gaz” implementează proiectul “Promovarea permaculturii în rândul copiilor prin ateliere de grădinărit în sera didactică“,  proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

În data de 13.04.2022 a avut loc conferința de lansare a proiectului “Promovarea permaculturii în rândul copiilor prin ateliere de grădinărit în sera didactică“ la Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului “Școala Națională de Gaz”

Tot în 13.04.2022 a avut loc intalnirea cu elevii de la profilul ecologie al Colegiului Scoala Nationala de Gaz pentru selectarea grupului de initiativa pentru promovarea proiectului si a permaculturii. De asemenea a fost promovata si campania internationala Salveaza Solul.

Despre proiectul “Promovarea permaculturii în rândul copiilor prin ateliere de grădinărit în sera didactică“

Scopul proiectului este consolidarea unei comunități informate și educate în privința permaculturii, importanței protecției solului și a unei alimentații sănătoase prin activități practice de grădinărit și diseminarea de materiale informative, în special în rândul copiilor. Activitățile proiectului se desfășoară în principal la sera din incinta colegiului SNG.

Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea unei sere didactice cu implicarea tinerilor din comunitate pe principiile permaculturii , organizarea de ateliere de grădinarit, vizite și expuneri cu/pentru copii și tineri în vederea promovării permaculturii și agriculturii ecologice, promovarea unei alimentații sănătoase și organizarea unui curs de permacultură pentru persoanele interesate din orașul Mediaș. De asemenea, printre activitățile proiectului se numără și organizarea Zilei Internaționale a Permaculturii și realizarea de materiale de informare.

Mai multe informații despre proiect găsiți pe pagina asociației Dianthus.

Newsletter saptamanal MediasLive

Vrei sa primesti stiri si evenimente din Medias pe e-mail? Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!