Primăria Municipiului Mediaș organizează în data de 1 iunie, începând cu ora 11.00, în Piața Regele Ferdinand I, activități cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului.

Sunt pregătite ateliere de creație literară și artistică, dansuri medievale și expoziție de arme medievale, demonstrații sportive, dansuri de societate, expoziții de pictură și multe alte surprize pentru copiii de toate vârstele din orașul nostru.

Astfel, în zona Casei Schuller, deschidem atelierul de creaţie artistică, unde fiecare participant va deschide uşa spre lumea poveştilor, pentru a se întâlni cu personajele preferate precum Cenuşăreasa, Scufiţa Roşie, Anna şi Elsa, Doctoriţa Pluşica, Prinţesa Sofia, Trollii şi Prinţesa Moana Waialiki. Acestea vor prinde viaţă, datorită culorilor pe care copiii le vor aplica pe şabloanele special pregătite pentru ei, fie cu pensule şi acuarele, fie cu ajutorul creioanelor şi a cretei colorate.

Copiii vor putea participa la atelierele de origami, unde vor experimenta tehnica plierii hârtiei colorate și vor confecționa obiecte, modele și forme decorative abstracte cu sprijinul voluntarilor.

Cu săbiile de hârtie în mână, decorate în atelierul de origami, copiii vor lua cu asalt Cetatea Mediaşului, realizată în miniatură. După ce vor reuşi să o cucerească, cei mici vor scoate din teacă, pensule şi acuarele şi vor picta pe zidurile cetăţii, cele mai interesante momente ale zilei de 1 iunie.

Împreună cu prietenii, cei mici se vor îndrepta spre locul în care vor avea posibilitatea să scrie despre domniţe şi cavaleri pe un banner intitulat: Mediaşul de poveste. Totodată, copiii  vor participa la un joc în care să înveţe despre regulile realizării unei poveşti în 750 de cuvinte.

Ordinele cavalereşti din Mediaş îi vor întâmpina pe spectatori cu demonstraţii de mânuire a armelor, iar domniţele şi  doamnele de la Curtea domnească îi vor iniţia pe cei care s-au înscris din timp la atelier, în tainele dansului medieval. Cei mai mari dintre participanţi vor învăţa alături de Ordinul Cavalerilor de Mediaş şi de Paladinii de Terra Medies cum să realizeze un hrisov şi să aibă propriu lor sigiliu. Fetiţele vor proba rochiţe din timpuri demult uitate şi se vor fotografia la panoul amplasat în Piaţa Regele Ferdinand I, pentru a avea o amintire frumoasă într-un cadru de poveste.

Personajele Disney se vor plimba printre copii, realizând diverse jocuri pentru ei, prin care copiii vor avea ocazia să-şi facă prieteni noi într-o activitate care le dezvoltă comunicarea.

În ziua de 1 iunie sunt invitaţi să îi încânte pe medieşeni, sportivii de performanţă ai Cluburilor: Puma Club Sibiu, IPPON MED şi Magic of the Dance.

Comments

comments

Location: Piata Regele Ferdinand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!