Bis Teatru și Casa de lângă Sinagogă Mediaș vă invită duminică, 4 iunie, la ora 18:00, Vechea Sinagogă (în Grădină, în aer liber) la un DUBLU EVENIMENT marca BIS Teatru:
Spectacolul ANAZ ȘI DRAGONUL, urmat de o dezbatere liberă pe tema BULLYING-ului.
Duminică, 4 iunie, la ora 18:00, Vechea Sinagogă (în Grădină, în aer liber).
Elevii au intrare liberă!
…………..
Ținem neapărat să menționăm că ANAZ ȘI DRAGONUL este un spectacol pentru toate vârstele. Poate fi savurat deopotrivă de cei mici, cât și de părinți, bunici, aparținători, etc.
…..
ANAZ ȘI DRAGONUL este un basm fantastic despre dragonul bubos și urâcios din noi, care se metamorfozează în urma întâlnirii cu o zână posibilă.
Un spectacol plin de culoare, cu umor, cu muzică, cu dragoni, cu zâne și mai ales cu dragoste, cu multă dragoste.
Alin State aka Mayatita Das (ex-actor al Teatrului Bulandra) și Diana Cătănescu (dansatoare în Compania Microbis) istorisesc povestea transformării lui Bu (un dragon urâcios și bosumflat) pe parcursul unei călătorii inițiatice alături de Anaz, o creatură zănatecă și zânatică.
O poveste pentru adolescenții din noi, o tresărire, o adiere.
Un drum inițiatic al maturizării, o împărtășire a singurătății.
O poveste despre iubire, și cam atât. Dar e suficient, nu?
ANAZ ȘI DRAGONUL
după o poveste de Bianca Babeș
Cu: Mayatita Das și Diana Cătănescu
Cu participarea fetiței Sonia Leia în rolul zânei spiriduș
Costume: Alexandra Budianu
Aripi de zână: Beia Voicu
Muzică originală: Charlie Fălămaș
Sound design & aranjament muzical: Matli MC
Sound & mix live: Andy Boncea
Coregrafie: Alin State
Scenariu și regie: Bogdan Sărătean
Durată spectacol: 45 de minute
DUMINICĂ, 4 IUNIE, ORA 18:00, Mediaș, Curtea Casei de lângă Sinagogă
…………………………………………………..
Spectacolul va fi urmat de o dezbatere pe tema BULLYING-ului în școli și licee, la care va participa echipa spectacolului alături de elevi din Mediaș și din localități apropiate (Nemșa, Blăjel).
Dublul eveniment face parte din proiectul ANTI-BULLYING! cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu pe Agenda de Tineret.
Un eveniment marca Bis Teatru
Partener: Casa de lângă Sinagogă Mediaș

Comments

comments

Location: Curtea Casei de lângă Sinagogă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!