Locuitorii Comunei Târnava vor marca la începutul lunii octombrie cea de-a șaptea ediție a Zilei Recoltei.

După trei ani de pauză, gospodinele îşi vor putea umple din nou cămările cu produse comercializate la preţ de producător.

Noutatea din acest an este locul de desfășurare, care se mută din centrul comunei, în zona târgului de animale.

Programul evenimentului este presărat cu activităţi pentru toate gusturile. De la expoziţii de animale și produse tradiționale, până la concursuri de toamnă, cel mai așteptat fiind în fiecare an “Ceaunul Târnavei”, unde cei mai pricepuți bucătari se vor întrece la pregătirea celui mai bun ceaun.

Până în acest moment au fost înscrise opt echipe, însă cei care doresc să se înscrie o mai pot face contactând Primăria Târnava, telefonic: 0269.806.775 sau prin e-mail: ghiseulunic@primariatirnava.ro

La concurs vor lua parte 5 bucătari care vor juriza competitorii. Este vorba despre Chef Erni Schmidt, Chef Marius Urian, Chef Teodor Dobra, Chef Nelu Barbat, Chef Ungur Florin.

Vor fi expuse lucrări tematice de toamnă ale Liceului Tehnologic “Stănescu Valerian”, însă nu vor lipsi standurile cu legume şi fructe ale producătorilor locali sau din judeţ, dar nici programul artistic care va fi susţinut de interpreţi îndrăgiți precum: Costel Popa, Mihai Poșteanu, Ansamblul folcloric “Cununa Agnita” și Emilia Muntean

Ziua se va încheia cu tradiționalul foc de tabără, la care sunt așteptați cât mai mulți localnici.

“Ne bucurăm că după trei ani de pauză am reușit să reluăm unul dintre evenimentele de tradiție. Este vorba despre cea de-a șaptea ediție a Zilei Recoltei, care va avea loc în prima duminică a lunii octombrie. Îi apreciem astfel pe cei mai harnici locuitori ai comunei pentru munca depusă pe parcursul anului 2022. Îi invităm și îi așteptăm alături de noi pe toți cei care doresc să marcheze această sărbătoare și în același timp să se bucure de un frumos program artistic și totodată de tradiționalul foc de tabără, care încheie în fiecare an această acțiune frumoasă”, a declarat Dăbăcan Daniel, din partea Departamentului de Comunicare al Primăriei Târnava.

Programul Zilei Recoltei / Duminică, 02 octombrie 2022:

  • Ora 10:00 – Expoziție de animale și produse tradiționale – START “CEAUNUL T RNAVEI”
  • Ora 13:00 – Deschiderea oficială
  • Ora 14:00 – Concursuri de toamnă – Lucrări tematice de toamnă – Liceul Tehnologic “Stănescu Valerian”
  • Ora 16:00 – Costel Popa
  • Ora 17:00 – Mihai Poșteanu
  • Ora 18:00 – Ansamblul folcloric “Cununa Agnita”
  • Ora 19:00 – Emilia Muntean
  • Ora 20:00 – Foc de tabără
  • Ora 22:00 – Închiderea evenimentului

Comments

comments

Location: Comuna Târnava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

Loading…
  • Casa Gazelor Naturale Medias

    Casa Gazelor Naturale fost inaugurata de catre compania Romgaz in anul 2010, fiind amplasata in mijlocul unui frumos parc natural. Inaugurarea a avut loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la prima sonda comerciala de gaze naturale din Romania. Este locul unde se valorifica trecutul istoric al gazelor naturale, se consulta lucrari de specialitate, se pot organiza:  conferinte, simpozioane, cursuri, mese rotunde si intalniri de afaceri. Se gasesc exponate specifice sectorului gazifer, manuscrise si documente de referinta, moment foto – video de istorie a industriei, harta digitala interactive a ramurilor industriei gazifere, biblioteca de carte tehnica si lucrari stiintifice, colectie de carote si minerale. Misiunea Centrului este de a culege informatii si de a organiza activitati de diseminare; perfectionarea si implicarea in activitatea de cercetare si elaborare a materialelor privind sectorul gazelor naturale; schimbarea perceptiei asupra rolului pe care gazele l-au avut si il au in viata oamenilor; […]

  • Muzeul Municipal Medias

    Muzeul isi are inceputul in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dar fondarea sa este definitivata in 1901. A fost obiectul preocuparii unor profesori de la gimanziul mediesan,  apoi comitetul format pentru patronarea sa a solicitat trecerea lui in proprietatea Bisericii Evanghelice. Dupa preluarea colectiei sale de catre liceul german in anul 1906, incepand cu anul 1922 acesta s-a numit „Museum Alt Mediasch”S-au succedat: in anul 1949 transferarea sa in cladirea „Ateneului popular”  sub denumirea de Muzeul Raional „Nicolae Balcescu”,  apoi in 1961 prin extinderea cu 3 incaperi s-a infiintat sectia de Stiintele naturii, iar in 1970 o data cu stabilirea muzeului in cladirea fostei Manastiri franciscane s-a infiintat cea de-a treia sectie – cea de Etnografie si Arta. Muzeul a avut timp de cativa ani o filiala in comuna Biertan, insa in 1960 aceasta s-a inchis definitiv si obiectele au fost transferate la Medias. Muzeul a primit dupa […]

  • Sinagoga Medias

    Sinagoga Mediaș a fost construită în anul 1896 și ulterior i s-au alăturat clădirea cunoscută drept Casa Rabinului și clădirea școlii evreiești, care are la demisol o mikvah (baia rituală), cunoscută medieșenilor drept baia comunală, întrucât după Cel de-al Doilea Război Mondial, baia rituală a comunității evreiești a fost împărțită în două – o parte pentru uzul comunității, iar o alta pentru uz public. 
De obicei cartierele evreiești erau construite la periferia orașului; și în acest caz sinagoga se găsește în imediata vecinătate a zidurilor burgului medieval.
 Clădirea este considerată o sinagogă de dimensiuni medii datorită mărimii și capacității sale), ieșind mult în evidență față de clădirile din zonă prin stilul și decorațiunile sale. 
Interiorul este împărțit în două secțiuni: zona de intrare și sala de ceremonii.
 Zona de intrare se împarte în vestibul, o încăpere mică pentru studierea Torei și casa scării pe unde femeile urcau în balcon.
 Sala […]

Testimonials  |  Info: There are no items created, add some please.

Vrei sa primesti evenimentele si noutatile
pe e-mail?

Aboneaza-te la newsletterul nostru si te asiguri ca nu pierzi nicio oportunitate!